«Παράθυρο» για την αποφυλάκιση του ανεξάρτητου βουλευτή Στάθη Μπούκουρα, κατηγορούμενου στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ανοίγουν δυο εισαγγελικοί λειτουργοί, με τις προτάσεις τους προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

Αν και τον τελευταίο λόγο για την τύχη του προφυλακισμένου, πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, έχει το Συμβούλιο Εφετών δεν είναι λίγοι εκείνοι που συνδέουν τις εισηγήσεις των εισαγγελέων με την απόφαση του Στάθη Μπούκουρα να διαφοροποιηθεί και να χαράξει τη δική του υπερασπιστική γραμμή.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας Αικατερίνη Ψύρη προτείνει να γίνει τυπικά και ουσιαστικά δεκτή η αίτηση του βουλευτή για αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με την καταβολή χρηματικής εγγύησης 20.000 ευρώ και τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Παράλληλα η εισαγγελέας κ. Στεφανάτου εισηγείται, με αφορμή την εξακολούθηση της κράτησής του λόγω παρέλευσης εξαμήνου, να μην συνεχιστεί η προφυλάκιση του και να αφεθεί ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 10.000 ευρώ και απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Την ίδια ώρα, δεν είχαν την ίδια αντιμετώπιση οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής που προσέφυγαν στη δικαιοσύνη, με ανάλογα αιτήματα.

Το Συμβούλιο Εφετών με βούλευμά του, απέρριψε το αίτημα του Παναγιώτη Ηλιόπουλου για αποφυλάκιση, το οποίο υπέβαλλε λόγω παρέλευσης του πρώτου 6μήνου κράτησής του με τους δικαστές να αποφαίνονται ότι πρέπει να παραμείνει στη φυλακή. Στο ίδιο πνεύμα και οι εισαγγελικές προτάσεις προς το Δικαστικό Συμβούλιο, οι οποίες ήταν αρνητικές στο αίτημα του Δημήτρη Κουκούτση για αντικατάσταση του περιοριστικού όρου του κατ΄οίκον περιορισμού που του επιβλήθηκε μετά την απολογία του όπως επίσης και στα αιτήματα των Νίκου Κούζηλου και Γιώργου Γερμενή οι οποίοι ζητούσαν την αποφυλάκισή τους.