Ο Αλέκος Φλαμπουράρης σε συνέντευξή του στο ρ/σ Στο Κόκκινο άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση κατηγορώντας την για τη στρατηγική που εφαρμόζει στο χώρο των Μέσων Ενημέρωσης.

«Η δεξιά έχει μια στρατηγική που εφαρμόζει στο χώρο των Μέσων Ενημέρωσης και αποκλείει την αντίθετη με αυτούς άποψη. Όποιο μέσο ή δημοσιογράφος διαφωνεί, αντιμετωπίζει οικονομικό αποκλεισμό, απομόνωση και εκβιασμούς» είπε ο κ. Φλαμπουράρης και συνέχισε:

«Η ελεύθερη πληροφόρηση είναι πρωτίστως θέμα Δημοκρατίας και προσπαθούμε να οργανώσουμε τις αντιστάσεις που απαιτούν οι καιροί, τις αντιστάσεις για να ακούγονται όλες οι απόψεις».

Ο κ. Φλαμπουράρης έκανε λόγο για αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις που προωθεί η κυβέρνηση που δυσφημούν την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.

«Αξιοποιούν την πανδημία για αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις , όπως το νομοσχέδιο που θα εγκαθιστά αστυνομικά τμήματα μέσα στα Πανεπιστήμια. Και την ίδια στιγμή ψεύδονται λέγοντας ότι τέτοιες συνθήκες υπάρχουν στο εξωτερικό, ενώ αυτό είναι πασιφανές ψέμα. Το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο δυσφημείται ακόμα και στο εξωτερικό με τις αναφορές της κυβέρνησης της ΝΔ. Εστιάζουν στο πως θα διαβάλλουν τη νεολαία, τα κινήματα την Αριστερά και το δημόσιο τομέα» τόνισε ο κ. Φλαμπουράρης.

Τέλος αναφερόμενος στα εθνικά θέματα και στην έναρξη των διερευνητικών επαφών που ξεκινούν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη ανέφερε:

«Ο πρωθυπουργός δεν ενημερώνει τα κόμματα και τους πολίτες με ποια στρατηγική προσέρχεται στις διερευνητικές με την Τουρκία. Ο κ. Μητσοτάκης δέχεται πίεση από τα δεξιά του. Η συνέντευξη του κ. Σαμαρά αποδεικνύει την αναγκαιότητα σύγκλησης συμβουλίου πολιτικών αρχηγών για να χαραχθεί εθνική στρατηγική.
Χρειάζεται διάλογος με τήρηση των διεθνούς δικαίου και των υπαρχουσών συμφωνιών» κατέληξε ο κ. Φλαμπουράρης.