Εναντίον σημερινού δημοσιεύματος της εφημερίδας «Τα Νέα» το οποίο αναφέρει ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας κατονομάζει τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά ως οργανωτή του σχεδίου για τη δημιουργία καναλιού που θα τασσόταν υπέρ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στρέφεται με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Κουμουνδούρου, «η ΝΔ και το νέο της κομματικό έντυπο έχουν χάσει πια κάθε φαντασία. Για άλλη μια φορά επαναφέρουν το ξαναζεσταμένο φαγητό του σίριαλ Καλογρίτσα».

Και συνεχίζει: «Κατανοούμε απολύτως γιατί δεν υπάρχει στο πρωτοσέλιδο των “ΝΕΩΝ” η είδηση ότι 6 στους 10 μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα έχουν δει μείωση στο εισόδημά τους. Κάτι τέτοιο ίσως οδηγούσε σε νέες “απομακρύνσεις” δημοσιογράφων.

Ωστόσο, θα άξιζε να σκεφτούν κάποιο νέο σενάριο επιστημονικής φαντασίας για το επόμενο διάστημα. Το πολύ το Κύριε ελέησον το βαριέται και ο παπάς. ΥΓ: Όχι ο Νίκος Παππάς… ».

Το δημοσίευμα, υπό τον κεντρικό τίτλο «Ο Χρ. Καλογρίτσας δείχνει τον Ν. Παππά: Αυτός οργάνωσε όλο το σχέδιο…» αναφέρει επί λέξει ότι «ρόλο «οργανωτή» ενός σχεδίου με φόντο τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών το 2016, που είχε ως στόχο «την εξυπηρέτηση των συμφερόντων που εκπροσωπούσε και ενδεχομένως τη χειραγώγηση ενός μέσου μαζικής ενημέρωσης και τον επηρεασμό του τηλεοπτικού κοινού», αποδίδει στον πρώην υπουργό Νίκο Παππά ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας σε πολυσέλιδο υπόμνημα που κατέθεσε χθες στον εισαγγελέα, προσδίδοντας νέες διαστάσεις στην ήδη ερευνώμενη υπόθεση».

Όπως είναι γνωστό με μηνυτήρια αναφορά του ο Καλογρίτσας από τον περασμένο Ιούλιο έχει στραφεί κατά των νόμιμων εκπροσώπων λιβανέζικης εταιρείας, υποστηρίζοντας ότι η μεταξύ τους σύμβαση ήταν εικονική και επί της ουσίας αφορούσε το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

Το δημοσίευμα επισημαίνει πως «είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι ο Καλογρίτσας δεν περιορίζεται μόνο στην περιγραφή γεγονότων που επικαλείται «δείχνοντας» προς την πλευρά του Νίκου Παππά, αλλά για πρώτη φορά αναφέρεται σε μία σειρά πράξεων, οι οποίες όμως, εκ του νόμου, δεν μπορούν να διερευνηθούν από την τακτική Δικαιοσύνη, καθώς τέτοιου είδους αρμοδιότητα έχει μόνο η Βουλή.

Ειδικότερα, υποστηρίζει ότι στο μικροσκόπιο των αρμόδιων οργάνων, σε περίπτωση που ο φάκελος φτάσει στο Κοινοβούλιο, θα πρέπει να τεθούν έξι πράξεις: δωροληψία πολιτικών αξιωματούχων, παρακώλυση συναγωνισμού, παράβαση καθήκοντος, ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση, υφαρπαγή ψευδούς βεβαιώσεως και παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου».