Την ειδική αποστολή να ανοίξει τον δίαυλο επικοινωνίας με τους καλλιτέχνες που έχουν πληγεί οικονομικά από την πανδημία έχει αναλάβει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος υφυπουργός Πολιτισμού, «αρμόδιος για θέματα σύγχρονου πολιτισμού» όπως αναφέρεται και στο σχετικό ΦΕΚ, κ. Νικόλας Γιατρομανωλάκης.

Η αποστολή του 45χρονου πολιτικού δεν είναι εύκολη καθώς οι χιλιάδες ηθοποιοί και τραγουδιστές ζητούν εδώ και καιρό από την πολιτεία να λάβει γενναία μέτρα για τη στήριξή τους.

Οι καλλιτέχνες του ελληνικού τραγουδιού για παράδειγμα, επισημαίνουν σε ψήφισμά τους ότι:

«Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ ο κλάδος μας είναι ο πιο πληττόμενος με 95% πτώση του τζίρου σε σχέση με πέρσι. Δείξαμε μεγάλο ζήλο στην τήρηση των μέτρων στα θέατρα και τους συναυλιακούς χώρους και πιστεύουμε πως δεν έχουμε καμία ευθύνη για την αύξηση της διασποράς του κορονοϊού, σε αντίθεση με άλλες κοινωνικές δομές που προκλητικά παραβίασαν κάθε υγειονομικό μέτρο. Κι άλλες κατηγορίες εργαζομένων πλήττονται από τα έκτακτα μέτρα της πολιτείας, όμως εμείς βλέπουμε το εισόδημα μας να εξαφανίζεται πλήρως. Αυτές τις δύσκολες ώρες ο Μουσικός Σύλλογος Βορείου Ελλάδος στηρίζει με συσσίτιο δεκάδες οικογένειες συναδέλφων μας, οι οποίες δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν τα βασικά είδη για να επιβιώσουν. Θα μπορούσαμε να απαριθμήσουμε δεκάδες ουσιαστικά μέτρα στήριξης που έχουν λάβει ευρωπαϊκές χώρες για να στηρίξουν τους ανθρώπους του πολιτισμού τους, δηλώνοντας έμπρακτα ότι τους σέβονται, τους υπολογίζουν και τους στηρίζουν. Εμείς ακόμα περιμένουμε την κυβερνητική απάντηση στην επιστολή που έστειλε σύσσωμο το Ελληνικό τραγούδι (συνθέτες, στιχουργοί, τραγουδιστές, μουσικοί) προς την πολιτεία».

Ο κ. Γιατρομανωλάκης, εντός των επομένων ημερών, θα έχει τις πρώτες επαφές με εκπροσώπους του κλάδου προκειμένου να ληφθούν κάποια πρώτα μέτρα ανακούφισης των καλλιτεχνών, τουλάχιστον στο κομμάτι που αφορούν το χαρτοφυλάκιό του, ενώ όσον αφορά το οικονομικό σκέλος εννοείται πως οι συνεννοήσεις θα γίνουν με το υπουργείο Οικονομικών και τον υπουργό κ. Χρήστο Σταϊκούρα.