«Οποιοσδήποτε βουλευτής και οποιοσδήποτε διαθέτων ένα δημόσιο αξίωμα θα πρέπει να υπερασπίζεται το δικαίωμα όλων των ανθρώπων, και πολύ περισσότερο των κρατουμένων που είναι σε μια δεινή θέση, για αξιοπρεπείς συνθήκες, για σεβασμό στην προσωπικότητα τους και υπεράσπισης της σωματικής και ψυχικής υγείας», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης, εξηγώντας στον ραδιοσταθμό real fm γιατί υπερασπίζεται το αίτημα του Σάββα Ξηρού για κατ’ οίκον νοσηλεία.

«Εγώ και η κ. Κατριβάνου, επιπλέον, είμαστε μέλη της επιτροπής παρακολούθησης του σωφρονιστικού συστήματος, της Βουλής. Εγώ είμαι και αντιπρόεδρος, μάλιστα, και έχουμε πάει σε πάρα πολλές υποθέσεις», προσέθεσε ο κ. Κουράκης.

Τόνισε, επίσης, ότι δεν υπάρχει «κανένα φλερτ με τη 17Ν, η δήλωση που βγάλαμε χθες με την κ. Κατριβάνου μιλάει πολύ χαρακτηριστικά, ότι θα μπορούσαμε να υπερασπιστούμε βιαστή, χουντικό». «Θα πήγαινα και για τον Ιωαννίδη και για χρυσαυγίτη και για τον Κασιδιάρη και για οποιονδήποτε», είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.