Τη θέση ότι «έχει πολιτική σημειολογία όταν βουλευτές καταθέτουν για κάποιον που έχει καταδικαστεί για πράξεις τρομοκρατίας» διατύπωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, σχολιάζοντας τη στήριξη του αιτήματος του Σάββα Ξηρού για κατ΄ οίκον νοσηλεία.

«Είναι σημειολογία πολιτική και πας μάρτυρας, να πεις τι; Για την υγεία του; Αυτή είναι η σημειολογία. Αυτά προκύπτουν από ιατρικά πιστοποιητικά, έχει λοιπόν πολιτική σημειολογία», ανέφερε ο κ. Αθανασίου και συνέχισε: «Από την εμπειρία μου, θα σας πω και το άλλο: Πολλά στελέχη σας, κατέθεταν και ως μάρτυρες σε τέτοιες δίκες. Η ποινική αξίωση της πολιτείας ικανοποιείται όχι μόνο με την ποινή αλλά και με το πώς λειτουργεί το σωφρονιστικό και είπα ότι δεν είμαστε περήφανοι για την κατάσταση στις φυλακές και το σωφρονιστικό σύστημα και γι’ αυτό προσπαθούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση».

«Αν υπάρχει πολιτική σημειολογία, αυτή είναι η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ζωής και της υγείας οποιουδήποτε ανθρώπου, ανεξαρτήτως καταδίκης. Αυτό περίμενα από εσάς να πείτε», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης. Είπε ακόμη πως «βουλευτές, οι οποίοι μάλιστα ασχολούνται με τα θέματα προστασίας των κρατουμένων δεν είναι δυνατό να αντιμετωπίζονται με αυτό τον τρόπο».

«Εμείς πρώτοι καταδικάζουμε την τρομοκρατία οποιασδήποτε μορφής και αυτό είναι προφανές από την ίδια τη στάση μας και την πρακτική μας. Αλλά είναι άλλο αυτό το θέμα και άλλο η προστασία τα ανθρώπινης ζωής και της υγείας», είπε ακόμη ο κ. Λαφαζάνης.