Άρχισαν τα τηλεφωνήματα για τον ανασχηματισμό από το Μέγαρο Μαξίμου και ήδη αρκετοί υπουργοί έχουν ενημερωθεί ότι μένουν εκτός κυβέρνησης.

Από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, φεύγουν από τα υπουργεία τους οι κ.κ. Θανάσης Τσαυτάρης (υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης), Άδωνις Γεωργιάδης (υπουργός Υγείας), Σίμος Κεδίκογλου (κυβερνητικός εκπρόσωπος), Κωστής Χατζηδάκης (υπουργός Ανάπτυξης), Θεόδωρος Καράογλου (υπουργός Μακεδονίας-Θράκης), Γιάννης Μιχελάκης (υπουργός Εσωτερικών), Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος (υπουργός Παιδείας) και Συμεών Κεδίκογλου (υφυπουργός Παιδείας). Εκτός κυβέρνησης φέρεται να μένει και ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως προτάθηκε στον Άδωνι Γεωργιάδη να αναλάβει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, ωστόσο αρνήθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΝΕΡΙΤ, ο Νίκος Δένδιας αναμένεται να αναλάβει το υπουργείο Ανάπτυξης, ενώ ο Ανδρέας Λοβέρδος θα αντικαταστήσει τον Κ. Αρβανιτόπουλο στο υπουργείο Παιδείας.

Στη θέση του υφυπουργού Ανάπτυξης αναμένεται να είναι, από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Καμία αλλαγή δεν αναμένεται στο υπουργείο Μεταφορών (Μ. Χρυσοχοΐδης), στο υπουργείο Περιβάλλοντος (Γ. Μανιάτης), στο υπουργείο Άμυνας (Δ. Αβραμόπουλος), στο υπουργείο Δικαιοσύνης (Χ. Αθανασίου), καθώς και στο υπουργείο Τουρισμού (Ο. Κεφαλογιάννη).

Την ίδια στιγμή, παρά τα σενάρια που δίνουν και παίρνουν τα τελευταία 24ωρα, βέβαιο θεωρείται ότι ο Γιάννης Στουρνάρας εγκαταλείπει το υπουργείο Οικονομικών για τη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. Στη θέση του φαίνεται, επίσης, πως παραμένει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.