Το «πράσινο φως» άναψε σήμερα η Επιτροπή Δεοντολογίας του Κοινοβουλίου προκειμένου να συζητηθεί στην Ολομέλεια το ενδεχόμενο άρσης ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη καθώς ήδη έχει φθάσει στη Βουλή από την προηγούμενη εβδομάδα η δικογραφία που τον αφορά και προέρχεται από τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο εκδότης της εφημερίδας «Παραπολιτικά», Γιάννης Κουρτάκης.

Υπέρ του να φθάσει η υπόθεση στην Ολομέλεια, τάχθηκαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, του Κινήματος Αλλαγής και της Ελληνικής Λύσης.

Θυμίζουμε ότι είναι η δεύτερη μήνυση που καταθέτει ο εκδότης κατά του τέως αναπληρωτή υπουργού Υγείας, καθώς η πρώτη δεν προχώρησε και συνεπώς δεν ήρθη η ασυλία καθώς έλειπαν από την αίθουσα αρκετοί βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η απαιτούμενη πλειοψηφία. Επί συνόλου μόλις 165 παρόντων, υπέρ είχαν ψηφίσει οι 80, κατά οι 84 ενώ υπήρχε και ένα «παρών»  Μάλιστα το θέμα τότε είχε λάβει μεγάλες διαστάσεις, με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη να ζητάει δημοσίως συγγνώμη για τις απουσίες από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας και τον εκδότη να σπεύδει να προαναγγέλλει ότι θα επανακαταθέσει τη μήνυση, όπως και έκανε.

Αιτία ήταν μια ανάρτηση που είχε κάνει ο κ. Πολάκης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την οποία κατηγορούσε τον κ. Κουρτάκη ότι έδωσε χρήματα, προκειμένου να μην εκλεγεί το στέλεχος το ΣΥΡΙΖΑ βουλευτής στα Χανιά. Όπως έγραφε χαρακτηριστικά: «Παρά τη λάσπη, παρά τα λεφτά που έριξε ο Κουρτάκης και διάφοροι τοπικοί σουπερμαρκετάδες εκεί κάτω για να με λασπολογήσουν, δεν τα καταφέρατε. Δεκαπέντε χιλιάδες τετρακόσιοι ψήφοι, δεκαπέντε χιλιάδες καρφιά σε σας…».

Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θανάσης Πλεύρης ζήτησε να εξαιρεθεί από την Επιτροπή Δεοντολογίας γιατί αναμένεται να είναι δικηγόρος του κ. Κουρτάκη στο αστικό σκέλος της υπόθεσης και θα τον αναλάβει και στο ποινικό. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας κ. Αθανασίου, «από τον Κανονισμό της Βουλής αλλά και από τον Κώδικα Δεοντολογίας των βουλευτών δεν προκύπτει κάποιο κώλυμα να συμμετάσχω, ως μέλος, στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, αλλά αφενός λόγω του ότι η αγωγή, στην οποία παρίσταμαι ως πληρεξούσιος δικηγόρος, εδράζεται στο αυτό ποινικό αδίκημα που περιγράφεται στην έγκληση, αφετέρου λόγω του ότι σε συνεννόηση με τον εγκαλούντα δημοσιογράφο, θα αναλάβω και την εκπροσώπησή του στο ποινικό σκέλος της υπόθεσης για την οποία ζητείται η άρση ασυλίας, καίτοι δεν υπέβαλλα την έγκληση, επιθυμώ τη μη συμμετοχή μου στη λήψη απόφασης της επιτροπής».