Γρίφο αποτελεί ο χρόνος διεξαγωγής του ανασχηματισμού με την κυβέρνηση και τους υπουργούς της να περιμένουν τις εξελίξεις και τις αλλαγές που θα ανακοινώσει ο Αντώνης Σαμαράς.

Το σενάριο που επικρατεί είναι ο πρωθυπουργός να κάνει σήμερα τις επαφές του με τους υπουργούς ώστε αύριο να ορκιστούν, πριν φύγει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας για να συμμετάσχει στους εορτασμούς της 70ης επετείου της συμμαχικής Απόβασης στη Νορμανδία

Σε άλλη εκδοχή ο ανασχηματισμός θα γίνει στο τέλος του επόμενου τριημέρου αφού όπως είχε δηλώσει και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χρειάζεται προεργασία.

Ο κ. Σαμαράς πάντως χθες μετά την συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ αρνήθηκε να ανοίξει τα χαρτιά του στους δημοσιογράφους λέγοντας ότι «ο ανασχηματισμός είναι προνόμιο του πρωθυπουργού».

Ποια ονόματα «παίζουν»

Στον επερχόμενο ανασχηματισμό, μετά το μήνυμα της κάλπης που έλαβε η κυβέρνηση, φαίνεται να μπαίνει στο υπουργείο οικονομικών ο Στ. Παπασταύρου, με δεδομένο ότι είναι από τους πλέον στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Πληροφορίες λένε ότι θα υπάρξει αξιοποίηση στελεχών που έδωσαν τη μάχη για την τοπική αυτοδιοίκηση στηρίζοντας τη Νέα Δημοκρατία.

Κουβέντες γίνονται για συμμετοχή του Άρη Σπηλιωτόπουλου, του Σταύρου Καλαφάτη αλλά και του Γιώργου Κουμουτσάκου. Στην κυβέρνηση φαίνεται να εισέρχεται ο Α. Λοβέρδος, ο οποίος θέλει ως υφυπουργό τον Χρ. Αηδόνη. Φαίνεται ότι θα του προτείνουν το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σημειώνεται ότι και ο Μάκης Βορίδης, είναι έτοιμος να μπει στην κυβέρνηση, καθώς την τελευταία φορά είχε μείνει εκτός. Ορισμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι εισέρχεται και ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Παπανδρέου, Ηλίας Μόσιαλος.