Το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και τα εργασιακά θα κρίνει την επόμενη μέρα της κυβέρνησης Παπανδρέου η οποία περνά τις δυσκολότερες ώρες των τελευταίων μηνών.
Η στάση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ θα καθορίσει την πορεία και ενδεχομένως την συνοχή όχι τόσο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αλλά του ίδιου του κόμματος του ΠΑΣΟΚ.
Ο Γ. Παπανδρέου ήταν σαφής σε όλες τις συσκέψεις –οι οποίες δεν ήταν και λίγες- των τελευταίων ωρών. Η συνοχή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, κατά την συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου θα κρίνει την πορεία και της κυβέρνησης και του κόμματος.
Κι επειδή το σενάριο των πρόωρων εκλογών κάηκε νωρίς όλα δείχνουν ότι το Μαξίμου ενεργοποιεί τώρα -λίγα εικοσιτετράωρα πριν την συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου – το σενάριο της κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας…Ούτε λίγο ούτε πολύ ο Πρωθυπουργός διαμηνύει στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα, ότι αν δεν μπορεί να περάσει κεντρικές κυβερνητικές επιλογές με αυτή θα καταφύγει σε βοήθεια πέραν των ορίων του ΠΑΣΟΚ. Νέο σενάριο εκφοβισμού? Πιθανότατα. Όμως και μόνο η επίκληση του δείχνει ότι κάποιοι και το έχουν σκεφτεί και το θεωρούν πιθανή λύση…