Νέα πανελλαδική δημοσκόπηση πραγματοποίησε η εταιρία Interview για λογαριασμό της Βεργίνα Tv.

Οι ερωτηθέντες οι οποίοι συμμετείχαν στη νέα αυτή δημοσκόπηση ανέρχονται σε 1.105 άτομα.

Οι πολίτες κλήθηκαν να απαντήσουν σε κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με την πανδημία, τη διαχείριση της από την κυβέρνηση, τις επιπτώσεις του κορονοϊού, τα μέτρα, τη νέα χρονιά αλλά και τι θα ψήφιζαν αν διεξαγόντουσαν εκλογές την επόμενη Κυριακή.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, το 52% των ερωτηθέντων απάντησαν πως είναι ικανοποιημένοι από τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση σε αντίθεση με το 48% που απάντησε λίγο ή καθόλου.

Αναφορικά με το ποια από τα μέτρα του lock down είναι αυτά που τους προκαλούν τη μεγαλύτερη δυσφορία, στην πρώτη θέση με ποσοστό 55% βρέθηκε το κλείσιμο της αγοράς και ακολουθεί στη δεύτερη θέση με ποσοστό 48% η απαγόρευση των μετακινήσεων.

Το γεγονός ότι έχουν χαθεί με φίλους και συγγενείς φαίνεται πως δυσκολεύει περισσότερο τους πολίτες εν μέσω πανδημίας καθώς σε ποσοστό 65% απάντησε πως αυτή είναι η επίπτωση πάνω τους.

Σε ερώτηση αν έχει τύχει να παραβιάσουν κάποιο από τα περιοριστικά μέτρα που έχουν παρθεί, τα ευρήματα της δημοσκόπησης δείχνουν συμμόρφωση των πολιτών καθώς το 79% απάντησε όχι ή μάλλον όχι.

Την άποψη πως τα μέτρα πρέπει να υπάρχουν όσο κρατάει η πανδημία εξέφρασε το 72% των ερωτηθέντων.

Ανησυχία συνεχίζει να προκαλεί στους πολίτες η Covid-19 σύμφωνα με την δημοσκόπηση καθώς το 53% απάντησε πως τους ανησυχεί ο κορονοϊός περισσότερο από την πορεία της οικονομίας.

Παρ’ όλη την κατάσταση που επικρατεί παγκοσμίως, οι πολίτες δείχνουν να είναι αισιόδοξοι για την νέα χρονιά σε ποσοστό 48%.

Ερώτηση όμως δέχθηκαν οι συμμετέχοντες και για τα ελληνοτουρκικά και τα ευρήματα είναι εντυπωσιακά καθώς το 76% απάντησε πως οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να σταματήσουν καθώς αυτό θα είναι το καλύτερο για την Ελλάδα.

Στην πρώτη θέση της αξιολόγησης των πολιτικών προσώπων, οι ερωτηθέντες έβαλαν τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Αν την επόμενη Κυριακή, έπρεπε να ψηφίσουν, το 39,1% των ερωτηθέντων θα ψήφιζε Νέα Δημοκρατία σε αντίθεση με το 22% που θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ.