Επικοινωνία με το Μέγαρο Μαξίμου αναμένεται να έχει τις προσεχείς ημέρες ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης, προκειμένου να συντονίσει τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ως προς τη στάση που θα κρατήσουν έναντι της δικογραφίας που θα σχηματιστεί κατά των πολιτικών αρχηγών της αντιπολίτευσης που μετείχαν στην πορεία του Πολυτεχνείου ανήμερα της 17ης Νοεμβρίου, αψηφώντας τα απαγορευτικά μέτρα που είχαν εξαγγελθεί στο πλαίσιο του περιορισμού της πανδημίας του κορονοϊού.

Ειδικότερα, δικηγόρος της Αθήνας κατέθεσε αναφορά για την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα, του Δημήτρη Κουτσούμπα και του Γιάννη Βαρουφάκη στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν προ ημερών στο κέντρο της πρωτεύουσας, παρά το lockdown.

Όπως είναι υποχρεωμένη από τον νόμο η Εισαγγελία έδωσε εντολή για έρευνα με βάση τη συγκεκριμένη αναφορά, προκειμένου να διερευνηθεί εάν τελέστηκαν ή όχι αξιόποινες πράξεις από τους πολιτικούς αρχηγούς του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25.

Και φυσικά από τη στιγμή που η υπόθεση αφορά πολιτικά πρόσωπα, η σχετική δικογραφία θα διαβιβαστεί στη Βουλή που θα αποφασίσει εάν θα αρθεί ή όχι η ασυλία τους για τη συγκεκριμένη παράβαση.

Εδώ είναι που έγκειται και ο προβληματισμός του κ. Σταύρου Καλαφάτη, καθώς υπήρξαν κάποιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που σχολίασαν δημοσίως με αρκετά δεικτικό τρόπο τη στάση που κράτησαν οι εν λόγω πολιτικοί αρχηγοί, ενώ άλλοι επέλεξαν τη σιωπή.

Όταν λοιπόν έρθει η ώρα της ψηφοφορίας στη Βουλή ελλοχεύει ο κίνδυνος να φανεί μια Κοινοβουλευτική Ομάδα χωρισμένοι στα δύο με κάποιους να ψηφίσουν υπέρ της άρσης ασυλίας των πολιτικών αρχηγών της αντιπολίτευσης και άλλοι κατά.