Στο Άμπου Ντάμπι έφθασε βρίσκεται ήδη ελληνική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός έγινε δεκτός στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα από τον υπουργό Βιομηχανίας, Sultan Al Jaber, ενώ γενικά η υποδοχή ήταν εντυπωσιακή, καθώς ουρανοξύστης «βάφτηκε» στα χρώματα της χώρας μας.

Αύριο το πρωί ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον διάδοχο του θρόνου, σείχη, Mohammed Bin Zayed Al Nahyan και θα ακολουθήσουν διευρυμένες επαφές με τη συμμετοχή -μεταξύ άλλων- των υπουργών Εξωτερικών, Νίκου Δένδια και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, καθώς και του υφυπουργού Εξωτερικών, αρμοδίου για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια, Κώστα Φραγκογιάννη.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του κ. Μητσοτάκη στο Άμπου Ντάμπι θα γίνει η υπογραφή της Διακήρυξης Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης, καθώς και της συμφωνίας Συνεργασίας στους τομείς της Εξωτερικής Πολιτικής και της Άμυνας.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Δένδιας χαρακτήρισε ιστορική την επίσκεψη και σημείωσε: «Βρισκόμαστε εδώ για να σφραγίσουμε τη διμερή στρατηγική εταιρική σχέση και για να προωθήσουμε την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή».

Ο υπουργός Εξωτερικών συνόδευσε την ανάρτησή του με μια φωτογραφία που απεικονίζεται ο συγκεκριμένος ουρανοξύστης στο Άμπου Ντάμπι «ντυμένος» με την ελληνική σημαία προς τιμήν του πρωθυπουργού.