Εντυπωσιακό ήταν το αποτέλεσμα για τους εκπροσώπους της εγχώριας σόου μπιζ (ιδιαιτέρως προβεβλημένους από την τηλεόραση) και υποψήφιους δημάρχους, καθώς οι δύο απ’ τους τρεις κατάφεραν να εκλεγούν από την πρώτη Κυριακή, ενώ ο τρίτος, ο οποίος διεκδικεί κι έναν από τους μεγάλους δήμους της χώρας, έχει εξασφαλίσει διαφορά της τάξεως του 13%.

Έτσι, φαίνεται να εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή, τόσο ο νυν και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος (με ενσωμάτωση 31% ), καθώς λαμβάνει 67,3%, όσο και ο Ηλίας Ψινάκης στον δήμο Μαραθώνα, καθώς λαμβάνει 53,8%, με ενσωμάτωση 31% και με διαφορά πάνω από 25 μονάδες από τον πρώην δήμαρχο Ι. Λουίζο.

Ωστόσο, τη μεγαλύτερη έκπληξη, μάλλον, κάνει ο πρώην ποδοσφαιρικός παράγοντας και πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος ως ανεξάρτητος υποψήφιος για τη δημαρχία στον Βόλο, με ενσωμάτωση 32%, συγκεντρώνει το εντυπωσιακό 38,5%, έναντι του υποψηφίου Μαργαρίτη Πατσιαντά (υποστηριζόμενου από το ΣΥΡΙΖΑ), ο οποίος συγκεντρώνει 24,5%, και του απερχόμενου δημάρχου Πάνου Σκοτινιώτη, ο οποίος περιορίζεται στο 15,5%.

Επίσης, θετική ήταν η παρουσία της υποψήφιας για την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και γνωστής ηθοποιού Λίλας Καφαντάρη, η οποία λαμβάνει περί το 8% και του υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής και επίσης γνωστού ηθοποιού, Παύλου Χαϊκάλη, ο οποίος λαμβάνει περισσότερο από 7%, δηλαδή πολύ κοντά στα ποσοστά που είχαν λάβει οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στις εθνικές εκλογές του 2012 (το κόμμα δεν υπήρχε στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές).

Σημειώνεται ότι τόσο ο κ. Ψινάκης όσο και ο κ. Γκλέτσος είναι ανεξάρτητοι υποψήφιοι.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.