Το ενδεχόμενο να γίνει ακόμα και ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας δεν απέκλεισε ο Απόστολος Γκλέτσος, ο οποίος «σάρωσε» με ποσοστό 65,7% στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών της Κυριακής.

«Δεν περίμενα τόσο μεγάλο ποσοστό. Περίμενα ένα 52-53%. Αυτό το εκτιμούσα εγώ γιατί ήταν τα πιο δύσκολα χρόνια από τη μεταπολίτευση και μετά για την αφημένη Τοπική Αυτοδιοίκηση», δήλωσε στο ΒΗΜΑ FM.

Ο κ. Γκλέτσος μίλησε, μεταξύ άλλων, για τους νέους στόχους και κόμμα «Τελεία». «Πιστεύω πως πρέπει να τελειώνουμε με κάποιες ανώριμες παρεξηγήσεις για το 2014, δηλαδή, δεξιός, αριστερός, κεντρώος. Ιδρύουμε το κόμμα διότι εμείς έχουμε βιογραφικό διοίκησης. Όταν λέω εμείς εννοώ συνεργάτες μας σε όλη την Ελλάδα. Σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα θα ανακοινώσουμε το ψηφοδέλτιο για όλη την Ελλάδα. Εγώ είμαι επικεφαλής», είπε χαρακτηριστικά.

Όσο για το αν θέλει να γίνει πρωθυπουργός, απαντά: «Γιατί όχι; Καταρχήν υπάρχει ο Δήμος. Από κει και πέρα, παράλληλα θα δημιουργείται και το κόμμα και όταν θα γίνουν εκλογές, τότε θα αποφασίσουμε τι θα κάνουμε. Πρώτο μας μέλημα είναι ο Δήμος. Έτσι κι αλλιώς ο Δήμος και το κόμμα λειτουργούν με ομάδες εργασίας κανείς δεν κάνει από μόνος του κάτι».

Για το πότε θα είναι έτοιμοι να κάνουν ανακοινώσεις, σημείωσε ότι μέχρι τον Αύγουστοι «θα είμαστε έτοιμοι».