«Όλο και περισσότεροι, και διεθνώς, ενώνουν τις φωνές τους για να αποτραπεί το ενδεχόμενο μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τέμενος. Ο κ. Σγουρός και η κα Δούρου μέχρι τώρα σωπαίνουν», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Κουμουτσάκος.

Όπως σημειώνει, «όταν η στήριξη στην προσπάθεια να μην μετατραπεί η Αγία Σοφία σε τέμενος εκφράζεται πλέον με ξεκάθαρο τρόπο και σε κορυφαίο διεθνές επίπεδο (από την Ουάσινγκτον μέχρι και το Βερολίνο), δημιουργεί μεγάλη απορία πως εδώ και μια εβδομάδα ούτε ο κ. Σγουρός με την επίσημη ιδιότητα του Περιφερειάρχη Αττικής, ούτε η κα Δούρου η οποία έχει διατελέσει επικεφαλής του τομέα Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, δεν έχουν συνταχθεί ακόμα με μια ελληνική πρωτοβουλία για το κρίσιμο αυτό ζήτημα.

Τους θυμίζουμε ότι ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Κουμουτσάκος έχει από την πρώτη στιγμή καλέσει δημόσια όλους τους νυν και υποψήφιους δημάρχους και περιφερειάρχες να απευθύνουν επιστολή προς τον Δήμαρχο και Νομάρχη της Κωνσταντινούπολης, ζητώντας την παρέμβασή τους ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας της Αγίας Σοφίας ως Τεμένους.

Εμείς θα περιμένουμε τις υπογραφές τους μέχρι και τις 23 Μαΐου, ημερομηνία αποστολής της επιστολής».