Στο Βερολίνο αναμένεται να μεταβεί αύριο αεροπορικώς ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας προκειμένου να έχει επίσημες συναντήσεις με τον Γερμανό ομόλογό του Χάικο Μάας και την ηγεσία του γερμανικού Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου προκειμένου να συζητήσει ζητήματα διμερούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος, με έμφαση στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Γερμανική Προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και άλλα ζητήματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, αρχικά ο Έλληνας πολιτικός θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Βουλής, τον γνωστό μας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ακολούθως από την αντιπρόεδρο της Βουλής, Κλαούντια Ροθ.

Αμέσως μετά θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας που θα παραθέσει ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας και έπειτα θα συναντηθεί με μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής. Τέλος, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής, Γκίντερ Κρίχμπαουμ.