Τη δέσμευση να συνεχίσει τον αγώνα για την προώθηση, μέσω του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, μίας πολιτικής για τη μετανάστευση και το άσυλο στην Ε.Ε., που θα βασίζεται στα δικαιώματα και τον ανθρωπισμό, εκφράζει ο ευρωβουλευτής, υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ και πρεσβευτής για την ισότητα και την ισονομία, Κρίτων Αρσένης. Ο κ. Αρσένης υπογράφει το κείμενο της Διεθνούς Αμνηστίας με τίτλο: «Δεσμεύομαι να προστατεύσω τους ανθρώπους πάνω από τα σύνορα».

«Ζητώ από όλους τους συνυποψήφιους μου στις ευρωεκλογές του 2014, ανεξάρτητα από την παράταξη στην οποία ανήκουν, να υπογράψουν και εκείνοι το ίδιο κείμενο-δέσμευση προκειμένου το επόμενο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο να καταστεί θεματοφύλακας και ελεγκτής ενός μεταναστευτικού πλαισίου που δεν θα οδηγεί χιλιάδες ανθρώπους στον θάνατο, τον εγκλεισμό, την εκμετάλλευση και την περιθωριοποίηση.

Το κείμενο της Διεθνούς Αμνηστίας είναι απόλυτα σύμφωνο με τις πεποιθήσεις μου αλλά και τις δράσεις που έχω αναλάβει κατά την προηγούμενη θητεία μου στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο υπέρ μίας άλλης προσέγγισης προς το μεταναστευτικό θέμα στην Ευρώπη με επίκεντρο τον άνθρωπο και όχι το κέρδος. Έχω πολεμήσει με σθένος τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία, έχω επανειλημμένα καταγγείλει την υποκρισία, την ηθική αυτουργία και τη συνυπευθυνότητα των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων που έχει μετατρέψει την Μεσόγειο σε νεκροταφείο ανθρώπων και έχω ζητήσει και εξακολουθώ να ζητώ την αναθεώρηση της συνθήκης «Δουβλίνο ΙΙ» είπε ο κ. Αρσένης.