Οι ευρωεκλογές παίρνουν πολιτικό χαρακτήρα και πολιτικό μήνυμα θα στείλουν, τόνισε ο γραμματέας της οργάνωσης της ΔΗΜΑΡ στη Θεσσαλονίκη Παναγιώτης Δημητρακάς, στη διάρκεια συνάντησης με τους δημοσιογράφους για την παρουσίαση τεσσάρων υποψηφίων ευρωβουλευτών, με το ψηφοδέλτιο «Δημοκρατική Αριστερά Προοδευτική Συνεργασία», από τη Θεσσαλονίκη, που είναι η Φανή Γουργούρη, ο Σταύρος Ακριτίδης, ο Δημήτρης Αγγέλου και ο Αστέριος Κατσαμούρης.

Το κεντρικό σύνθημα της ΔΗΜΑΡ είναι «αλλαγή πολιτικής στην Ευρώπη και στην Ελλάδα», είπε ο κ. Δημητρακάς και σε ό,τι αφορά στην κατάσταση στη χώρα μας τόνισε πως το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα οδηγεί σε αδιέξοδο, γι αυτό πρέπει να αλλάξει η πολιτική που εφαρμόζεται και αν αυτό δεν γίνεται τότε να αλλάξει η κυβέρνηση και να γίνει επαναδιαπραγμάτευση με τους δανειστές και εταίρους.

Εξέφρασε, επίσης, την πεποίθηση ότι τα πραγματικά ποσοστά της ΔΗΜΑΡ είναι πολύ μεγαλύτερα από αυτά που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, γι αυτό θα πάει καλά στις ευρωεκλογές και θα εκλέξει ευρωβουλευτή.

Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Ασημίνα Ξηροτύρη καταλόγισε ευθύνες στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, λέγοντας ότι η αβεβαιότητα προκύπτει από τα λανθασμένα προγράμματα προσαρμογής που εμφανίζουν, ενώ κατηγόρησε και τον ΣΥΡΙΖΑ πως ούτε αυτός κάνει συζήτηση επί της ουσίας.

Η Φανή Γουργούρη, που είναι και συνδικαλίστρια στην ομοσπονδία των εργαζομένων στα λιμάνια, είπε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει τη χειρότερη λύση για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Ο Σταύρος Ακριτίδης, ελεύθερος επαγγελματίας, έθεσε το ζήτημα της μετανάστευσης νέων επιστημόνων και στα εμπόδια που υπάρχουν για επενδυτικές δραστηριότητες στην Ελλάδα.

Ο Αστέριος Κατσαμούρης, καθηγητής Ιατρικής του ΑΠΘ τόνισε πως η ΔΗΜΑΡ είναι η κυβερνώσα Αριστερά και αναφέρθηκε στα προβλήματα στο χώρο των Πανεπιστημίων.

Ο Δημήτρης Αγγέλου, οικονομολόγος-φοροτεχνικός, μίλησε για την ανάγκη ανασυγκρότησης της παραγωγικής βάσης της χώρας.