Αν αποδοκιμαστεί στις ευρωεκλογές από τους πολίτες θα πάει σπίτι του δήλωσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής και μέχρι πρότινος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, αφού, όπως λέει αν δεν κάνει για ευρωβουλευτής δεν κάνει και για υπουργός.

Σχολιάζοντας την απόφαση του να παραιτηθεί και να διεκδικήσει μια θέση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο κ. Παπαδημούλης είπε, σε συνέντευξή του στο TheTOC, ότι «ήταν μια συλλογική επιλογή και όχι μια ατομική επιθυμία. Ανταποκρίθηκα στην πρόταση του Αλέξη Τσίπρα και των συλλογικών οργάνων του κόμματος».

«Πιστεύω ότι όφειλα να συνδράμω μια συλλογική προσπάθεια να πετύχουμε σε αυτές τις ευρωεκλογές μια μεγάλη και καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι υποχρεωτικό σκαλοπάτι για να επιταχυνθούν θετικές εξελίξεις. Αν θέλουμε να φέρουμε μια ώρα αρχύτερα εθνικές εκλογές και νίκη του ΣΥΡΙΖΑ οφείλουμε να κερδίσουμε στις ευρωεκλογές», είπε.

Για τις επερχόμενες εκλογές λέει ότι αν το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ ξεπεράσει αθροιστικά το ποσοστό της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ τότε θα προκληθεί «πολιτικός σεισμός» και το Ζάππειο «θα πρέπει να έχει αρκετές αίθουσες».

Ωστόσο παραδέχεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να πάει καλύτερα αν είχε κάνει πιο έγκαιρες και με πιο ανοιχτό τρόπο επιλογές.