Έπαρση και ψευδολογία επιρρίπτει στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και εκ νέου υποψήφιο με την παράταξη «Αλληλεγγύη», Απόστολο Τζιτζικώστα, η επίσης υποψήφια περιφερειάρχης με την παράταξη «Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα», Δέσποινα Χαραλαμπίδου.

Ειδικότερα, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Κ. Μακεδονία, «η έπαρση και η ψευδολογία του κ. Τζιτζικώστα ξεπέρασε κάθε όριο. Στο σημερινό 8ο κατά σειρά τηλεοπτικό του μονόλογο, δεν περιορίστηκε στα συνήθη προεκλογικά του ψεύδη (εκατοντάδες έργα, κοινωνική αλληλεγγύη κ.λπ.) αλλά τόλμησε να πει ότι, απέναντί του έχει τρεις βουλευτές οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να δουν τις συνέπειες που είχαν οι νόμοι που ψήφισαν στην τοπική αυτοδιοίκηση και στους πολίτες!».

Η κ. Χαραλαμπίδου διερωτάται: «Σε ποιους νομίζει ότι απευθύνεται ο μνημονιακός Νεοδημοκράτης Περιφερειάρχης; Τολμάει και ταυτίζει με τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ τη Δέσποινα Χαραλαμπίδου, υποψήφια Περιφερειάρχη και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, που αντιτάχθηκε και στη Βουλή και στους δρόμους, με τα κινήματα, απέναντι σε όλα τα μνημόνια; Τολμάει ο κ. Τζιτζικώστας που εφάρμοσε κατά γράμμα τις μνημονιακές πολιτικές, που ψήφιζε αδιαμαρτύρητα τους μνημονιακούς προϋπολογισμούς στην Περιφέρεια, οδηγώντας τους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας σε ανθρωπιστική κρίση, να ταυτίζει τη Δέσποινα Χαραλαμπίδου με τα μνημόνια;Ο άνθρωπος που ακυρώνει τη μία μετά την άλλη τις τηλεοπτικές συζητήσεις μεταξύ των υποψηφίων, προκειμένου να λέει ότι θέλει στους συνεχείς τηλε-μονολόγους του, δε θα μείνει άλλο στο απυρόβλητο».

Η υποψήφια περιφερειάρχης υποστηρίζει πως τα προβλήματα που προέκυψαν από τα μνημόνια που ψήφισαν οι κυβερνητικοί βουλευτές και κατά γράμμα εκείνος υλοποιεί δεν λύνονται σε εκπομπές lifestyle. Τον καλεί μάλιστα άμεσα σε τηλεοπτικό διάλογο, «ξεκινώντας από την ΕΡΤ3, με όλους τους υποψήφιους (εκτός των εκπροσώπων φασιστικών οργανώσεων) για να πει τι έκανε ο κ. Τζιτζικώστας και το κόμμα του η ΝΔ, για τον Καλλικράτη, για τη χρηματοδότηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για τα μνημόνια και τα μέτρα που οδήγησαν την Ελλάδα και την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας στην υποβάθμιση και το λαό της στην εξαθλίωση».

«Κύριε Τζιτζικώστα, είστε συνυπεύθυνος και συνένοχος στο «έγκλημα» της συγκυβέρνησης σε βάρος του ελληνικού λαού. Βγείτε από την πολυτελή κρυψώνα σας και ελάτε να εξηγήστε την… «Αλληλεγγύη» που κάνατε τα τρία χρόνια της καταστροφής της χώρας που βρίσκεστε στη διοίκηση της Περιφέρειας. Φτάνει πια», καταλήγει η κ. Χαραλαμπίδου.