«Το λιμάνι ανήκει στην πόλη – Ναι στην Ανάπτυξη, Όχι στην Πώληση»

Μέλη της «Πρωτοβουλίας» εξέφρασαν τη διαφωνία τους στην πώληση του ΟΛΘ


ΠΟΛΙΤΙΚΗΕΚΛΟΓΕΣ 2014
23:54
01/05/2014
«Το λιμάνι ανήκει στην πόλη - Ναι στην Ανάπτυξη, Όχι στην Πώληση»
2
loading

Η «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» οργάνωσε σήμερα το μεσημέρι συγκέντρωση στην Α’ Προβλήτα του ΟΛΘ, με κεντρικό σύνθημα «Το λιμάνι ανήκει στην πόλη - Ναι στην Ανάπτυξη, Όχι στην Πώληση», συμμετέχοντας με τον δικό της τρόπο στον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Μέλη και φίλοι της «Πρωτοβουλίας» συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι και ανάρτησαν πανό, εκφράζοντας τη διαφωνία τους στην απόφαση της κυβέρνησης για πώληση του 67% των μετοχών της ΟΛΘ Α.Ε.

Αρνητική ως προς την επικείμενη πώληση ήταν, εξάλλου, και η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, στην οποία τονίζεται πως πρέπει να διασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας του Λιμένος Θεσσαλονίκης, με την ενεργό συμμετοχή του Δήμου Θεσσαλονίκης -σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα- στη διαχείριση των λιμενικών υποθέσεων, των υποδομών και των εγκαταστάσεών του.

Πάγια θέση του Δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη και της «Πρωτοβουλίας» είναι ότι η όποια απόφαση για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη της το όφελος της πόλης (οικονομικό, εμπορικό, κοινωνικό, τις θέσεις απασχόλησης, την αναπτυξιακή προοπτική).

Άλλωστε, σε πρόσφατη συνάντηση που είχε με τα διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ στην Αθήνα, ο Δήμαρχος τόνισε ότι η πώληση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΟΛΘ Α.Ε. σε ιδιώτη δεν φαίνεται ότι θα αποφέρει το παραμικρό όφελος στην Θεσσαλονίκη.

Η «Πρωτοβουλία» διεκδικεί να περιέλθει στη διαχείριση του Δήμου Θεσσαλονίκης η Α’ προβλήτα, η οποία συνδέεται άμεσα με τη ζωή της πόλης.

Βασική θέση της «Πρωτοβουλίας» ως δημοτικής Αρχής είναι ότι το λιμάνι, μακροπρόθεσμα, θα πρέπει να περάσει στην Αυτοδιοίκηση, όπως συμβαίνει σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις, μια θέση που η παράταξη θα συνεχίσει να προτάσσει.


Φωτογραφία της συγκέντρωσης από το thestival.gr

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar laros

    Καλεστε τον γαπ και τους αλλους που εκλαιγαν στον Πειραιά, για ενίσχυση

  2. avatar Aimilios

    εξω τα παρασιτα, πουληστε το λιμανι,
    ακριβες, μη-εξυπηρετικες υπηρεσιες, οποτε και αν τους καπνισει

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει