Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΑΘΗΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ» Άρης Σπηλιωτόπουλος σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» στους 90,1 και τόνισε μεταξύ άλλων:

• Τώρα που μιλάμε με βρίσκετε στην παλιά Μητρόπολη Αθηνών που εδώ και 15 χρόνια, φιλοξενεί σκαλωσιές και είναι στο πιο καθοριστικό σημείο της Αθήνας. Δεκαπέντε χρόνια τώρα και δεν έχουμε μπορέσει να αποπερατώσουμε τα έργα στην Μητρόπολη Αθηνών.

Για να φύγουν οι σκαλωσιές , ο πρώτος που θα έπρεπε να έχει ενδιαφερθεί είναι ο Δήμος της Αθήνας, διότι είναι στην καρδιά του Δήμου, στην πιο τουριστική περιοχή. Είναι ένα σημείο τουριστικής έλξης και δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι από κάθε σημείο του κόσμου βλέπουν αυτήν την εικόνα που προσβάλλει την Ορθοδοξία, προσβάλλει τους Αθηναίους και τον Πολιτισμό.

• Για μας το δημοψήφισμα δεν έχει να κάνει, με το να αποτυπώσουμε τους εκλογικούς, συσχετισμούς, στην αυτοδιοικητική κάλπη. Σημασία έχει για μας, το πώς η κάλπη των αυτοδιοικητικών εκλογών, θα μπορέσει να βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων, που έχουμε στην καθημερινότητά μας, κι εκεί χρειαζόμαστε έναν Δήμαρχο που να μπορεί να τα επιλύσει. Υπό αυτή την έννοια το δημοψήφισμα, έχει να κάνει με ένα απλό ερώτημα: «Ναι ή όχι στην υφιστάμενη δημοτική αρχή. Ναι ή όχι στην στασιμότητα της Αθήνας. Ναι ή όχι, σε αυτό το μίνιμουμ αν θέλετε, προσδοκιών που έχουμε πια, μάθει να ζούμε τα τελευταία χρόνια».

• Η Αθήνα να γίνει ξανά πόλη προορισμός, μια πόλη που να μπορεί ξανά κανείς να έρθει με ασφάλεια.

• Ότι είχε να δώσει η απερχόμενη Δημοτική Αρχή το έδωσε και δυστυχώς από τον κ. Καμίνη η πόλη θα κληρονομήσει σημαντικά προβλήματα, όπως είναι η λαθρομετανάστευση, τα θέματα της ασφάλειας και του παραεμπορίου, η έλλειψη πρασίνου, το ότι δεν υπάρχουν δίκτυα, ουσιαστικής κοινωνικής αλληλεγγύης , τα σπασμένα πεζοδρόμια, το ότι η πόλη είναι βρώμικη, το ότι η πόλη είναι σκοτεινή, με το γεγονός ότι υπάρχει αναρχία παντού. Αν μπορούσε να τα είχε επιλύσει ο σημερινός δήμαρχος θα τα είχε λύσει.

• Έχουμε τρείς κάλπες την ψήφο την πολιτική την ρίχνουμε στις ευρωεκλογές, για το Δήμο, μας ενδιαφέρει η καθημερινότητά μας.

• Να πάμε ενωμένοι όλοι όσοι πιστεύουμε, ότι πρέπει να γίνει αλλαγή σελίδας, στο Δήμο της Αθήνας.

• Όταν αποφάσισα να αφοσιωθώ στην μάχη της Αθήνας, ήθελα να το κάνω χωρίς καμία εξάρτηση από το παρελθόν και χωρίς να μου το ζητήσει κανείς παραιτήθηκα.

• Εμείς δεν λέμε ότι θα τεθεί σε δημοψήφισμα το δικαίωμα, άλλων συνανθρώπων μας, να πιστεύουν οτιδήποτε άλλο από αυτό που εμείς πιστεύουμε. Αυτό είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους, δεν τίθεται για δημοψήφισμα κι εν πάση περιπτώσει, σεβόμαστε τα δικαιώματα όλων ακόμα και της μειοψηφίας.

• Η λαθρομετανάστευση -κακώς ή καλώς- είναι συνδεδεμένη με συγκεκριμένη θρησκεία. Ένας χώρος στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας που επέλεξαν κάποιοι χωρίς συζήτηση με τους κατοίκους για να κάνουν Τζαμί , και που θα δημιουργήσει έναν ακόμη πόλο έλξης της λαθρομετανάστευσης, η Αθήνα δεν τον αντέχει.

• Στο ιστορικό κέντρο δεν σηκώνει αυτή τη στιγμή να γίνει το οτιδήποτε χωρίς, να ζητήσουμε τη γνώμη της πλειοψηφίας της γνώμης των πολιτών.

• Η πρόταση του κ. Σακελλαρίδη είναι παιδική και αφελής. Το να λέει ναι σε 4-5 τζαμιά στην Αθήνα σημαίνει ότι ο ίδιος δεν έχει επίγνωση της κατάστασης.

• Μπροστά μου ως κυρίαρχο πρόβλημα δεν είναι κανένα πρόσωπο, αλλά τα προβλήματα της Αθήνας που έχουν κληρονομηθεί από την σημερινή Δημοτική Αρχή. Υπό αυτή την έννοια, εγώ σέβομαι τους συναγωνιστές του παρελθόντος, σέβομαι, το γεγονός ότι έχουν υπηρετήσει κοινές αξίες, και ιδανικά, διαφωνώ με την διάσπαση του χώρου, διότι δίνει ανάσα, ζωής στη σημερινή δημοτική αρχή, θα συνεχίσω να μάχομαι για τα προβλήματα.

• Αν υπάρχει ντιμπέιτ με όλους, προφανώς θα συμμετέχω, από κει κι έπειτα εγώ δεν θα μπω στη διαδικασία ν’ απαλλάξω τον κ. Καμίνη από τη συζήτηση για τα προβλήματα που κληρονομεί η Αθήνα. Τα προβλήματα της Αθήνας είναι συγκεκριμένα και προέρχονται από τον κ. Καμίνη.