Ένα τεράστιο πορτρέτο της Μαρίας Κάλλας κοσμεί εδώ και λίγες ημέρες το γραφείο του Α’ Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Νικήτα Κακλαμάνη. Με το που μπαίνεις βρίσκεται ακριβώς απέναντί σου. Αναπαριστά την κορυφαία Ελληνίδα υψίφωνο με βλέμμα απλανές, φορώντας ένα κατακόκκινο φόρεμα.

Ο κ. Κακλαμάνης έκρινε σκόπιμο να τον μεταφέρει από το σπίτι στο γραφείο του προκειμένου να τον θαυμάζουν όλοι και ακολούθως, όταν ολοκληρώσει την βουλευτική του θητεία, θα τον παραδώσει στη Βουλή των Ελλήνων.

Πως όμως βρέθηκε στην κατοχή του το πορτρέτο της μεγαλύτερης ντίβας της όπερας; «Την περίοδο που ήμουν δήμαρχος Αθηναίων (σ.σ. το 2007 – 2010) λάβαμε την απόφαση ως ελάχιστο φόρο τιμής στη Μαρία Κάλλας, να δημιουργήσουμε ένα μουσείο που θα μπορούσε ο καθένας να θαυμάζει προσωπικά της αντικείμενα» όπως δηλώνει ο κ. Κακλαμάνης στο newsbeast.

Το μουσείο όμως δεν υλοποιήθηκε καθώς άλλαξε η δημοτική αρχή και τα σχέδια «πάγωσαν». Πριν αποχωρήσει από τη δημαρχία, ο σύλλογος «Μαρία Κάλλας» δώρισε στον κ. Κακλαμάνη τον συγκεκριμένο φωτογραφικό πορτρέτο, το οποίο ο πρώην υπουργός είχε στο σπίτι του.

«Κάποια στιγμή όμως συνειδητοποίησα ότι είναι άδικο να τον θαυμάζω μονάχα εδώ. Έτσι πήρα την απόφαση να τον φέρω στο γραφείο μου στη Βουλή και εν συνεχεία να τον αφήσω εδώ, στο Κοινοβουλευτικό Μέγαρο Είναι το ελάχιστο που μπορώ να κάνω για την Κάλλας» καταλήγει.