Πρόταση – έκπληξη: Ο Μητσοτάκης προτείνει την Άννα Διαμαντοπούλου για γ.γ. του ΟΟΣΑ

Είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα διεκδικεί την ηγεσία του ΟΟΣΑ, ανέφερε ο πρωθυπουργός


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
13:44
13/10/2020
Πρόταση - έκπληξη: Ο Μητσοτάκης προτείνει την Άννα Διαμαντοπούλου για γ.γ. του ΟΟΣΑ
30
loading

Με την πρώην Επίτροπο και Υπουργό Άννα Διαμαντοπούλου, την οποία η Ελλάδα θα προτείνει ως υποψήφια για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), στη θέση του Άνχελ Γκουρία συναντήθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Μητσοτάκης προτείνει την Άννα Διαμαντοπούλου για τη θέση του γγ του ΟΟΣΑ, την ηγεσία του Οργανισμού -στη θέση του νχελ Γκουρία- και όχι για τη θέση του Μόνιμου Αντιπροσώπου της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ όπου παραμένει ο καθηγητής Γιώργος Πρεβελάκης.

Είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα διεκδικεί την ηγεσία του ΟΟΣΑ, όπως ανέφερε στις δηλώσεις του και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μετά τη συνάντηση ο Πρωθυπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σε συνθήκες πανδημίας, παγκόσμιας οικονομικής αναταραχής, θεμάτων ασφαλείας και νέων προκλήσεων όπως το Μεταναστευτικό και η κλιματική αλλαγή, ο ρόλος των διεθνών οργανισμών αποκτά κρίσιμη διάσταση. Πολύ περισσότερο, όταν μιλάμε για τον ΟΟΣΑ, τον κατεξοχήν φορέα για τη συνεργασία των κρατών με στόχο την ειρήνη και την κοινή ανάπτυξη.

Η χώρα μας υπήρξε ιδρυτικό μέλος αυτού του σημαντικού οργανισμού. Και μάλιστα ένας Έλληνας, ο Ξενοφών Ζολώτας, ήταν ο εισηγητής της σημερινής μορφής του. Είναι χαρά μου, λοιπόν, που, 60 χρόνια μετά, η πατρίδα μας για πρώτη φορά στην ιστορία της, θέτει υποψηφιότητα για την ηγεσία του. Και εισηγείται για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΟΟΣΑ μία άξια Ελληνίδα: Την Άννα Διαμαντοπούλου.

Η κυρία Διαμαντοπούλου αποτελεί μία υπερκομματική επιλογή, με πολυδιάστατη επιστημονική και κοινωνική διαδρομή. Με διεθνή εμπειρία και αναγνώριση. Αλλά και δράση σε τομείς όπως η Εκπαίδευση, η Απασχόληση, οι νέες Τεχνολογίες και το Περιβάλλον. Ζητήματα, δηλαδή, που ανήκουν στην πρώτη γραμμή ενδιαφέροντος του ΟΟΣΑ  για τον 21ο αιώνα.

Η προσωπικότητά της έχει συνδεθεί με τολμηρές επιλογές, μεγάλες συναινέσεις και καινοτόμες προτάσεις: Ως Ευρωπαία Επίτροπος τίμησε το χαρτοφυλάκιο Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής. Ως υπουργός Παιδείας ήταν πρωταγωνιστής των εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων στη χώρα μας. Κι ως υπουργός Ανάπτυξης εργάστηκε για τον εκσυγχρονισμό της οικονομίας μας.

Ενώ, εδώ και 8 χρόνια, προΐσταται του Δικτύου. Ενός πρωτοπόρου Ινστιτούτου, το οποίο εστιάζει στις μεταρρυθμίσεις που απαιτεί η Δ΄ Βιομηχανική Επανάσταση, έχοντας διεθνείς συνεργασίες σε 4 ηπείρους. Η Άννα Διαμαντοπούλου σηματοδοτεί την σύγχρονη Ελληνίδα της προόδου και του κόσμου. Με γνώσεις, κύρος και εμβέλεια, που ξεπερνούν τα εθνικά μας σύνορα. Είναι, λοιπόν, η πιο κατάλληλη υποψήφια για το αξίωμα της Γενικής Γραμματέως του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης. Της εύχομαι καλή επιτυχία και όρεξη για δουλειά».

Από την πλευρά της η Άννα Διαμαντοπούλου δήλωσε:  «Η ανακοίνωση από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, της υποψηφιότητάς μου για τη θέση της Γενικής Γραμματέως του ΟΟΣΑ είναι μεγάλη τιμή για μένα και, ταυτόχρονα, μεγάλη ευθύνη.

Η διαδικασία εκλογής, είναι μια ευγενής άμιλλα ανάμεσα σε κράτη και σημαντικές προσωπικότητες, για ευγενείς και υψηλούς στόχους. Η ίδια η διαδρομή προς τον στόχο, αξίζει την οργανωμένη κοινή μας προσπάθεια.

Η Ελλάδα, μέσα από τις σκληρές και επίπονες προσπάθειες του λαού μας και των πολιτικών δυνάμεων,  απέδειξε τη διαχρονική ανθεκτικότητα των δημοκρατικών της θεσμών και την δυνατότητά της, για μια θαρραλέα εξωστρέφεια. Η στάση αυτή σήμερα αναγνωρίζεται διεθνώς, και της εξασφαλίζει πρόσθετα πλεονεκτήματα.

Ο κόσμος μετά την πανδημία, πρέπει να είναι ανοικτός στη συνεργασία και στην αλληλεγγύη των χωρών και αποτρεπτικός στις συγκρούσεις, στους αποκλεισμούς και στις διακρίσεις. Η Ελλάδα μπορεί να γίνει συνδιαμορφωτής των εξελίξεων στους διεθνείς οργανισμούς, συνενώνοντας εθνικές δυνάμεις, αξιοποιώντας πλεονεκτήματα και πρόσωπα και εξασφαλίζοντας διεθνείς συμμαχίες. Και αυτό ακριβώς θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

30
σχόλια
 1. avatar @ΧΑΧΑΧΑ

  Τέλεια! Θα γραφτώ στον κωματικό σωλήνα του Κινάλ για να πάρω θέση επί Κουλέας Δημοκρατίας! Αν με πετάξουν από το Κινάλ θα πάω στο Κιμάλ που όλα τα περισσεύματα αλέθει!

 2. avatar κ.λπ

  Ένα μεγάλο μπράβο στον πρόεδρο. Άξια είναι η κα Διαμαντοπούλου για τη θέση. Οι μισοί που σχολιάζουν εδώ μέσα δεν ξέρουν τι σημαίνει το αρκτικόλεξο Ο.Ο.Σ.Α., ούτε με τι ακριβώς ασχολείτε.

  1. avatar Άξια; Τι έκανε από όπου πέρασε;

   Πάντα διορισμένη από πάνω.Πες μας κάτι που πέτυχε.Έπαιρνε τις θέσεις για να αυξάνει το βιογραφικό της.Ποιο θετικό έργο έκανε; Δύο φορές ο κόσμος τη μαύρισε στις εκλογές.

 3. avatar La Quinta

  Θα πάει η κανονική Διαμαντοπούλου ή η φωτοτυπία της;;;;;;

 4. avatar Οργανωμένο έγκλημα

  Τα συνεταιράκια στις μίζες ΝΔ και ΚΙΝΑΛ ξανά μαζί.

 5. avatar Την ΠΑΣΟΚΑΡΑ; ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!

  Το πουλέν του κομματικού σωλήνα Σημίτη και Γιωργάκη.....!!! ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΣΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ......!!!! Άμα τους θέλαμε ξανά, θα ψηφίζαμε τα κόμματα τους.Δεν έχει η ΝΔ άξια στελέχη Κυριάκο; ή έχεις κάνει προεκλογικό αλισβερίσι;Λες ότι αξίζει.Την υπουργό Παιδείας που δε μπόρεσε ούτε τα βιβλία να τυπώσει εγκαίρως, τα οποία ακόμα κι ο μετριότατος Φίλης τύπωσε; Αυτήν που μετά τον γνωστό πολιτικό βίο της ήταν στα αζήτητα,γιατί ο λαός ούτε βουλευτή δεν την έβγαλε; Θα ανασυγκροτήσει άλλες χώρες!..ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!...

  1. avatar Τριαντάφυλλο ς

   Απηύδησα με τις επιλογές σου Κυριάκο. Έχεις μαζέψει όλη την πολιτική ιλύ άλλων κομμάτων. ενώ λές ότι δεν θέλεις μόνο ανθρώπους του κομματικού σωλήνα στη ΝΔ, διαλέγεις τους χειρότερους πολιτικά ανθρώπους του κομματικού σωλήνα ....άλλων κομμάτων, σε περίπτωση που αποτύχουν στον άλλο κομματικό σωλήνα.. Έχεις καταντήσει τη ΝΔ χώρο πολιτικής προώθησης της ανακύκλωσης άλλων κομμάτων. μειώνοντας τα στελέχη της ΝΔ ότι είναι χειρότερα κι από αυτούς. Καταρρακώνεις τη ΝΔ έτσι

 6. avatar Κουλα

  Το ενα λαθος μετά απο το αλλο. Ξεπερασαν και τον Συριζα!!

 7. avatar ΑΜ ΠΩΣ!!!

  Ως πολιτικός χαμαιλεωντας,θα βολευτεί και τωρα!!!

 8. avatar 8979879

  Στο καλό και ας μην μας γράφει...

 9. avatar Κυβερνά η λέσχη Μπίλντερμπεργκ

  Άλλη μια «άριστη» της λέσχης, μετά την υπουργάρα παιδείας.
  Γεια σου ρε Κυριάκο !
  Σώπα κάλε. Συνομοσιολογία και αυτό !
  Αποκλείεται ο πρωθυπουργός μας να είναι μαριονέτα. Σύμπτωση θα είναι.

 10. avatar ηλιατορας

  χα χα χα, το βολεμενο πασοκ, τρυπωσε στη νδ!!!

 11. avatar μλμλμλ

  Σωστό να τακτοποιηθούν όλα τα παιδιά!
  Και στα δικά σου Φωφώκα.

 12. avatar Υπάρχει

  καμμία θέση και για μας, κατάθλιψη θα πάθουμε.

 13. avatar Το Πασοκ ειναι εδω, ενωμενο δυνατο

  Θα τον μεθύσουμε τον Ήλιο, σίγουρα ΝΑΙ.

 14. avatar Μπράβο Αννούλα!

  Τόσο γλείψιμο χαμένο θα πήγαινε; Τη ξέρει την τέχνη η Αννούλα. Το΄κανε με τον Αντρέα, με τον Σημίτη, με τον Γιωργάκη, με τον Βαγγέλαρο, με τον Κούλη θα κόλαγε; Φερτε της κι άλλους!

  1. avatar Που μυαλό ο Αλεξ

   Τον έφαγε η υπεροψία
   Ας κάτσει τώρα με τη Ζανετ

 15. avatar Λη

  Αφηστε στην ακρη τα κακεντρεχη σχολια και τις μικροτητες Μια χαρα ειναι η γυναικα .Δεν ειναι βλακας ο Μητσοτακης που παιρνει ικανους ανθρωπους ανεξαρτητως πολιτικης τοποθετησης

  1. avatar Αξιοκρατία είπατε;

   Ικανούς; 26 χρονών την έκαναν νομάρχη! Τι εμπειρία και έργο πρόλαβε να δείξει 26 χρονών για να την πάνε στην κορφή της αυτοδιοίκησης;Ακόμα κι ο πορφυρογέννητος Μπακογιάννης ξεκίνησε δήμαρχος με ψήφο.Για τον Μητσοτάκη όποιος αποτυγχάνει πολιτικά, θεωρείται άξιος!!! Όποιος έχει αλλάξει ή πουλήσει δυο- πέντε κόμματα θεωρείται άξιος!!!

 16. avatar 33

  Άννα Διαμαντοπούλου : ενας από τους τότε υπονομευτές του Ανδρέα Παπανδρέου

 17. avatar The Owl

  Η συγκεκριμένη είναι αξιόλογο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Το κακό ΠΑΣΟΚ δυστυχώς έχει στελεχώσει το Συριζα.

 18. avatar Νεοδημοκράτης.

  Κάποιοι αδαείς τότε επί υπουργίας της στο Παιδείας, την αποκάλεσαν ΥΠΟΥΡΓΟ ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ενώ αυτή έκανε το παν για έχουν τα πάντα τα παιδιά μας στα σχολεία.
  Σήμερα μετά από αρκετο καιρό είναι άι η αλήθεια, ο Κυριάκος ο Μητσοτάκης της αποδίδει την τιμή που της αξίζει, με μια τόσο σημαντική πρόταση που μόνο κέρδος θα είναι για το ελληνικό κράτος.
  Μια ικανότατη και ανιδιοτελής γυναίκα \"συμβολο\", στην κατάλληλη θέση. Σίγουρα θα τα καταφέρει!

  1. avatar fffff

   δεν την λέγαν ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ αλλά διαδραστικό πίνακα ,διότι γέμισε ΟΛΑ τα σχολία με τέτοιους . Α,μια σημείωση : βασικός εισαγωγέας αυτών των μηχανημάτων ήταν τυχαία ο σύζυγος της... Πως;

 19. avatar Χαχαχαχα, κανεις δεν χανεται!

  Όλοι θα βολευτούν. Τον Σημίτη μένει να βάλει επικεφαλή στο Επικρατείας και θα μείνει η καημένη η Φώφη με τον πράσινο ήλιο στο χέρι... °°°

 20. avatar ΑΡΙΣΤΕΡΟΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ Α.Ε (Εταιρεία διεκπεραιώσεων εθνικών και κοινωνικών θεμάτων πάντα εις βάρος των Ελλήνων και της Ελλάδος)

  Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ , ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ. Πέρασαν χρόνια και χρόνια μέχρι να καταλάβουμε ότι τοτε αδίκως τσακωνόσασταν στα καφενεία, στις δουλειές, στα πανεπιστήμια και στα σπίτια σας για το ποιος ήταν ο πιο καθαρός.
  Πέρασαν όμως και για εμάς χρόνια, μέχρι να καταλάβουμε ότι πιο πολλά μας ενώνουν παρά μας χωρίζουν, με γνώμονα το καλό της Ελλάδος και των Ελλήνων πάνω από όλα.
  Έλληνες ΑριστεροΚεντροΔεξιοί, σας ευχαριστούμε για την αποδοχή και την στήριξη σας!!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει