Χαρίτσης: Η κυβέρνηση καταργεί την αρχή της αναλογικότητας στην Αυτοδιοίκηση

Η τοποθέτηση του τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
15:13
08/10/2020
Χαρίτσης: Η κυβέρνηση καταργεί την αρχή της αναλογικότητας στην Αυτοδιοίκηση
4
loading

Με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που συζητείται σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής, η κυβέρνηση επιχειρεί ουσιαστικά να αλλοιώσει τη βούληση των πολιτών όπως αυτή εκφράστηκε στις περσινές αυτοδιοικητικές εκλογές, σημειώνει μέσω τοποθέτησής του ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Ο βουλευτής Μεσσηνίας επισημαίνει πως η κυβέρνηση «μεταφέρει σειρά κρίσιμων αρμοδιοτήτων από τα δημοκρατικά εκλεγμένα Συλλογικά Συμβούλια (Δημοτικά και Περιφερειακά), στα οποία εκπροσωπούνται όλες οι πολιτικές παρατάξεις, στις Οικονομικές Επιτροπές, στις οποίες είχε ήδη μεθοδεύσει την δημιουργία τεχνητών απόλυτων πλειοψηφιών».

Όπως τονίζει, η κυβέρνηση, «με έμμεσο αλλά σαφή τρόπο, προωθεί ξανά ένα προσωποκεντρικό μοντέλο αυτοδιοίκησης, καταργώντας την αρχή της αναλογικότητας με την οποία συγκροτήθηκαν τα Περιφερειακά και Δημοτικά Συμβούλια. Καλούμε την Κυβέρνηση να σταματήσει να απαξιώνει τα συλλογικά όργανα της αυτοδιοίκησης και να εισακούσει τις αντιδράσεις των συλλογικών φορέων -ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται και η ΚΕΔΕ-, αλλά και τα καταδικαστικά προς αυτές τις μεθοδεύσεις ψηφίσματα περιφερειακών και δημοτικών συμβουλίων».

Τέλος, προσθέτει: «Κυρίως όμως, καλούμε την κυβέρνηση να σεβαστεί το Σύνταγμα της χώρας και την ετυμηγορία του ελληνικού λαού».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar σισισι…….παπας….καλογριτσαςντοκα και χ αυγη

  καψωχογιαννουληδες.........

 2. avatar από Σαλό

  Γιατί δουλεύει κανείς Δήμος σωστά, έχοντας περίεργη σύνθεση με βάσει το νομοσχέδιο - έκτρωμα, που περάσατε ;

  Για ρίξτε μια ματιά στα προάστια της Αττικής να δεις ομορφιές που δημιουργήσατε !

 3. avatar ΠΡΟΣΚΟΠΟΣ

  ΠΑΛΙ ΕΣΥ.........

 4. avatar Ευτυχώς!

  Η φασιστική οργάνωση Σύριζα κυβερνούσε με την ενισχυμένη αναλογική όσο ήταν μπροστά και μόλις καταποντιστικε άλλαξε τον νόμο ώστε να κυβερνά και να εκβιάζει ακόμα και όταν έχει μια ισχνη μειοψηφία όπως τώρα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει