Διάφορα σενάρια εξέταζαν στο κόμμα ΜέΡΑ25 όπως μαθαίνουμε προκειμένου να διεξαχθεί αποτελεσματικά και με την προβλεπόμενη ασφάλεια, λόγω της πανδημίας, η επικείμενη συνεδρίαση της νέας Κεντρικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί τελικά το Σάββατο και την Κυριακή 3 και 4 Οκτωβρίου. Ένα απ’ αυτά τα σενάρια, ήθελε όπως μαθαίνουμε τα 142 μέλη του οργάνου να χωρίζονται σε τρεις διαφορετικές αίθουσες, στην κάθε μια εκ των οποίων θα βρίσκονταν με αποστάσεις 47 με 48 άτομα που θα παρακολουθούσαν τις εργασίες. Τελικά η λύση αυτή απορρίφθηκε και οι ιθύνοντες κατέληξαν η συνεδρίαση θα είναι εξ ολοκλήρου διαδικτυακή.

Οι εργασίες της συνεδρίασης θα ανοίξουν με ομιλία του Γιάννη Βαρουφάκη το μεσημέρι του Σαββάτου. Θα ακολουθήσει η παρουσίαση των υποψηφιοτήτων και οι τοποθετήσεις των στελεχών και το απόγευμα της Κυριακής αναμένεται η εκλογή της Πολιτικής Γραμματείας και του συντονιστή της Κεντρικής Επιτροπής με ηλεκτρονική ψηφοφορία των μελών.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από το προεδρείο με την εκλογή των μελών της Πολιτικής Γραμματείας και του συντονιστή της Κεντρικής Επιτροπής, θα απευθύνει χαιρετισμό ο νέος συντονιστής του κόμματος και οι εργασίες θα ολοκληρωθούν με την ομιλία του κ. Βαρουφάκη.