Την παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Ευάγγελου Μεϊμαράκη, προκάλεσε η προσωπική κριτική από τον Δ. Παπαδημούλη για την αντίδραση της φρουράς στο επεισόδιο των ξυλοδαρμών από τον υιό Μπαλτάκο.

«Για το θέμα αυτό έγινε συζήτηση στη Διάσκεψη των Προέδρων χθες και ενημέρωσα ότι ζήτησα αυστηρά, να έχω πλήρη ενημέρωση αυτού του τραγικού και κακού γεγονότος για τη Βουλή», ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής και σχολίασε πως «άγνωστο γιατί, ο κ. Παπαδημούλης βάλλει με εμπάθεια προσωπικά εναντίον του λέγοντας ότι είναι κρυπτόμενος» αν και ο ίδιος βρίσκεται εδώ για απαντήσεις.

Ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε πως ζήτησε αμέσως ΕΔΕ και παρουσίασε προσωρινό πόρισμα στη διάσκεψη, ενώ σημείωσε πως «εδώ δεν είναι αστυνομία, αλλά φρουρά», η οποία δεν μπορεί να συλλάβει αλλά να απομακρύνει και να παραδώσει στην αστυνομία.

Με αιχμή τις σχετικές παρεμβάσεις του Δημήτρη Παπαδημούλη, τις οποίες χαρακτήρισε «εμπαθείς» και «προσωπικές», ο κ. Μεϊμαράκης τον κατηγόρησε ότι παραμελεί τα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα (αφού το βράδυ της πρότασης μομφής του κόμματός του προς τον πρόεδρο της Βουλής δεν έμεινε ούτε στην ψηφοφορία) και βρίσκεται στα κανάλια «υβρίζοντάς τον προσωπικά». Επικαλέστηκε δηλώσεις του κ. Παπαδημούλη, όπως «του χαλάσαμε το γεύμα» ή είναι «κρυπτόμενος» και διέψευσε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ ότι αφορούσε το κόμμα του η αναφορά του περί «πεζοδρομίου» και τον κάλεσε να διαβάσει τα πρακτικά.

Απαντώντας, ο Δημήτρης Παπαδημούλης είπε πως «άσκησε πολιτική κριτική στον πρόεδρο της Βουλής ως θεσμό, γιατί δεν υπήρξε εκ μέρους του δημόσια δήλωση για το τραμπούκικο γεγονός μέσα στη Βουλή» και πως δεν είναι έχει καμία εμπάθεια προς το πρόσωπο του κ. Μεϊμαράκη. «Δεν υπάρχει προσωπικό θέμα προς τον κ. Μεϊμαράκη» ανέφερε και προσέθεσε πως όχι μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ τον ψήφισε ως πρόεδρο της Βουλής, αλλά ο ίδιος ήταν εκείνος που εισηγήθηκε στο κόμμα του να υπερψηφίσει τον κ. Μεϊμαράκη. «Εκ των υστέρων το αναγνωρίζω ως λάθος μου» κατέληξε ο κ. Παπαδημούλης.

Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις για την υπόθεση Μπαλτάκου-Κασιδιάρη