Κικίλιας: Τι αναφέρει για τις κλίνες ΜΕΘ – Πόσες είναι κατειλημμένες και πόσες είναι κενές

Οι κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στα Νοσοκομεία της επικράτειας ανέρχονται σήμερα σε 930


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
18:17
16/09/2020
Κικίλιας: Τι αναφέρει για τις κλίνες ΜΕΘ - Πόσες είναι κατειλημμένες και πόσες είναι κενές
17
loading

Σαράντα επιπλέον κλίνες ΜΕΘ-Covid για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών της Αττικής προστίθενται εντός των επόμενων 7 ημερών όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Με δεδομένη την αύξηση των εισαγωγών που παρατηρείται στα Νοσοκομεία της Αττικής, λόγω του υψηλού επιδημιολογικού φορτίου που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες στην Περιφέρεια, το Υπουργείο Υγείας εφαρμόζει σχεδιασμό για αύξηση των κλινών ΜΕΘ-Covid, όπως έκανε και στην πρώτη φάση της πανδημίας αναφέρει στη δήλωση του ο υπουργός Υγείας.

Και σημειώνει: «προστίθενται 40 επιπλέον κλίνες ΜΕΘ-Covid για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών της Αττικής εντός των επόμενων 7 ημερών. Το σχέδιο που ενεργοποιείται περιλαμβάνει τις εξής επιπλέον κλίνες: 12 στο ΓΝΝΘΑ "Η Σωτηρία", 12 στο ΓΝ Ασκληπιείο Βούλας, 6 στο ΠΓΝ "Αττικόν", 4 στα στρατιωτικά Νοσοκομεία της Αττικής και 6 στο ΓΝ Χαλκίδας.

Το Υπουργείο Υγείας, εξετάζοντας καθημερινά τα δεδομένα, έχει την δυνατότητα να θέσει σε εφαρμογή την επόμενη φάση του σχεδιασμού για περαιτέρω αύξηση των κλινών ΜΕΘ για ασθενείς με COVID-19, όταν χρειαστεί.

Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία δημιουργίας 236 νέων μόνιμων κλινών ΜΕΘ από τις μεγάλες δωρεές των τελευταίων μηνών. Συγκεκριμένα, 155 υπερσύγχρονες ΜΕΘ και 19 ΜΑΦ από την δωρεά του ΙΣΝ θα αρχίσουν να παραδίδονται στο ΕΣΥ πριν το τέλος του έτους.

Επίσης, ολοκληρώνεται εντός του Οκτωβρίου η εμβληματική δωρεά της Βουλής των Ελλήνων για την κατασκευή 50 κλινών ΜΕΘ στο Νοσοκομείο "H Σωτηρία". Τέλος, αναμένεται έως τα τέλη Οκτωβρίου και η παράδοση 8 ΜΕΘ και 4 ΜΑΦ στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας από την δωρεά του κ. Ευάγγελου Μαρινάκη, της κας Αγγελικής Φράγκου και της ΙΟΝ Α.Ε.».

Οι κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στα Νοσοκομεία της επικράτειας ανέρχονται σήμερα σε 930 σύμφωνα με αλλά στοιχεία που παραθέτει ο Βασίλης Κικίλιας στη δήλωση του και συνεχίζει: «Από αυτές, 701 διατίθενται για ασθενείς με νοσήματα πλην Covid-19 (519 κατειλημμένες, 182 κενές) και 229 διατίθενται αποκλειστικά για την νοσηλεία ασθενών με Covid-19 (223 σε Νοσοκομεία του ΕΣΥ, 6 σε στρατιωτικά).

Από τις 229 ΜΕΘ-Covid στην επικράτεια, είναι κατειλημμένες οι 86 και κενές οι 143, δηλαδή το ποσοστό πληρότητας είναι 37,5%. Ειδικότερα, στα Νοσοκομεία της Αττικής από το σύνολο των 330 κλινών ΜΕΘ έχουμε διαθέσει 255 κλίνες ΜΕΘ για νοσήματα πλην Covid-19, εκ των οποίων 207 είναι κατειλημμένες και 48 κενές και 75 κλίνες ΜΕΘ-Covid, εκ των οποίων 53 είναι κατειλημμένες και 22 κενές.

Στα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης είναι διαθέσιμες 81 κλίνες ΜΕΘ για νοσήματα πλην Covid-19, εκ των οποίων 60 είναι καλυμμένες και 21 κενές και 43 κλίνες ΜΕΘ-Covid, εκ των οποίων 17 είναι κατειλημμένες και 26 κενές».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

17
σχόλια
 1. avatar Stop

  Μετά από τόσες χορηγίες και δωρεές ούτε τσάμπα ΜΕΘ δεν είστε ικανοί να φτιάξετε. Εντελώς άχρηστοι

 2. avatar ΕΣΥ

  Μετά την κατεδάφιση του ΕΣΥ από τον Άδωνι και το ξαναστήσιμό του από τους Ξανθο - Πολάκη, ήρθε ο Κούλης με τον Κικίλια να συνεχίσουν την κατεδάφιση.

 3. avatar Dr.Sheldon Cooper

  Πάντως τα μαθηματικά που έμαθα στο σχολείο και στο Πανεπιστήμιο,σαν αποτέλεσμα βγάζουν ότι για να είναι το 60% των ΜΕΘ κατειλημμένες και οι διασωληνωμένοι να είναι 67,σημαίνει ότι το σύνολο των ΜΕΘ είναι 112.Είτε λοιπόν οι άριστοι δεν έχουν ιδέα από απλές πράξεις,είτε μας δίνουν ψεύτικα στοιχεία χωρίς να τους καίγεται καρφί πόσο εξόφθαλμα είναι.Και στις δύο περιπτώσεις είναι για κράξιμο.Ειδικά στην περίπτωση που έχουμε τον ίδιο αριθμό ΜΕΘ με την αφετηρία της πανδημίας,6 μήνες μετά.Εκεί δεν θέλουν απλά κράξιμο...

  1. avatar Ποιος???

   Ειναι το 60% γιατι δε μπορουν ολες οι ΜΕΘ να δεχτουν περιστατικα covid. Πρεπει να υπαρχουν καποιες προυποθεσεις. Αρα εχουν πληροτητα κλινων για covid 60%.

  2. avatar 37,5%

   Λεει.

 4. avatar SSNP

  Αν θέλεις να φουντάρεις την υγεία και να την δωρίσεις στους ιδιώτες δεν τοποθετείς κινέζους στο υπουργείο αλλά [...] με περικεφαλαία και έχεις εξασφαλισμένη την διάλυση της.

 5. avatar Γύπας

  Χούντα!!! Αντί να λένε \" Αποφασίζουμε και διατάζουμε\" Το λένε πιο κομψά : Αγαπητοί συμπολίτες !! Αποφασίσαμε να κλείσουμε αυτό... Αποφασίσαμε να φορέσετε μάσκες ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ !! Αν όχι πρόστιμο προς το παρόν αλλά αργότερα θα σας εκτελούμε !! Αγαπητοί μας συμπολίτες!!!!

 6. avatar Colonel Roy Mustang

  Είχαν τυλίξει βιβλία δημοτικού με διαφημιστικό αυξητικής στήθους(!)

  Σε διαφημιστικό αυξητικής αισθητικής στήθους ήταν τυλιγμένα τα βιβλία που διανεμήθηκαν στην 6η Δημοτικού σε σχολεία της Θεσσαλονίκης.

  Tο εν λόγω διαφημιστικό ήταν τυλιγμένα τα βιβλία των εικαστικών !!!
  Τι [...] πήραν στο υπουργείο παιδείας γιαυτό το διαφημιστικό αυξητικής στήθους; Τι ξεφτίλες είναι αυτοί ρε συ που μας κυβερνάνε;

  1. avatar @Colonel Roy Mustang

   Ρε δεν έχει πλάκα. είναι επικίνδυνοι.

  2. avatar @Colonel Roy Mustang

   χα χα το είδα και εγώ...δουλίτσες κάνουν στο υπουργείο, αυτούς ψήφισαν «νοικοκυραίοι» καλά να πάθουν χα χα χα !!!

 7. avatar dapergolas

  Τεστ υπάρχουν... αλλά για τους βουλευτές και τους υπαλλήλους της Βουλής.

  Είναι γνωστό, ότι ομάδες εργαζομένων που έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα έκθεσης στον covid-19, όπως για παράδειγμα οι υγειονομικοί υπάλληλοι, ζητούν από την πολιτεία να υποβληθούν σε τεστ, αλλά δεν εισακούγονται.

  Την ίδια ώρα, οι περίπου 3.000 εργαζόμενοι στη βουλή έχουν ήδη κάνει τρία τεστ από τον Ιούνη έως σήμερα και συγκεκριμένα δύο τεστ τον Ιούνιο κι ένα πριν από δύο εβδομάδες. Πολύ σωστά έπραξε ο ΕΟΔΥ κι έδωσε την άδεια να ιχνηλατηθούν οι βουλευτές, οι συνεργάτες τους και αστυνομικοί της βουλής, ωστόσο το ερώτημα παραμένει και είναι ηχηρό: Γιατί δεν ακολουθείται η ίδια πρακτική στα νοσοκομεία, τα σχολεία, τα εργοστάσια και άλλους χώρους όπου ο κίνδυνος της μεταδοτικότητας είναι μεγάλος;

  1. avatar Ποιος??

   Ακριβως ετσι.... Για τη Βουλη δεν ξερω, αλλα για τους υγειονομικους ισχυει 100%

 8. avatar Τα πρόστιμα από παραβάσεις υγειονομικών μέτρων δεν επαρκούν για την δημιουργία νέων ΜΕΘ.

  Αν δεν φτάσανε να κουνηθούν οι αρχές και να κόψουν περισσότερα. Όπου και να κοιτάξει κανείς θα συναντήσει παραβάτες εν αφθονία ....

 9. avatar 18/9.ΑΠΟΧΗ ΑΠΌ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΊΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΤΆ ΤΗΣ ΜΑΣΚΑΣ

  18/9 ΑΠΟΧΗ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΆ ΑΠΌ ΤΑ ΣΧΟΛΕΊΑ. ΚΑΝΈΝΑ ΠΑΙΔΊ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΊΟ ΜΕ ΜΆΣΚΑ. ΟΧΙ ΦΙΜΟΥΤΡΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΆ ΜΑΣ.. ΟΧΙ ΦΙΜΟΥΤΡΟ ΣΤΟ ΜΈΛΛΟΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

  1. avatar Τώρα συγκινήθηκα

   εσύ πάντως μην το στείλεις, χίλιες φορές!

 10. avatar Ποιος???

  Ποιος θα παει να δουλεψει σε αυτες τις ΜΕΘ δεν ξερω... .. με 800€ μισθο, με βαρδιες ..πρωι απογευμα νυχτα και με τα ελλειπη μετρα προστασιας..
  Επισης για οσους δε γνωριζουν το 70% των προσληψεων αφορα προσωπικο χωρις εμπειρια (για ευνοητους λογους)
  Ζητω το ΕΣΥ...

 11. avatar Mix Arxontas

  Καλησπέρα σας φίλοι και οι φίλες με αυτές τις μάσκες τι γίνετε κουλουβάχατα πάνες με πανιά στης βάρκες στα βαπόρια στα γιοτ στης σκάφες κλπ

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει