Μήνυμα προς τους λίγους, όπως είπε, που έχουν επιφυλάξεις για το εάν οι μάσκες είναι αποτελεσματικές, έστειλε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου από τη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του Thessaloniki Helexpo Forum.

Όπως είπε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο κορονοϊός «είναι μια πραγματικότητα, είναι πολύ πιο επικίνδυνος από τη γρίπη, μπορεί να στοιχίσει ζωές, ειδικά αν χτυπήσει ανθρώπους οι οποίοι είναι πιο ευάλωτοι, και έχω μία ευθύνη ως πρωθυπουργός της χώρας να αποκρούσω όλες τις θεωρίες συνωμοσίας. Να κάνω ότι περνάει από το χέρι μου, με την πειθώ αλλά και με κανονιστικά μέτρα όπου αυτό είναι απαραίτητο, προκειμένου να υπερασπιστώ το ύψιστο αγαθό που είναι η δημόσια υγεία.

Μέχρι στιγμής τα έχουμε καταφέρει καλά και δεν είμαι διατεθειμένος αυτό το διακύβευμα να το θέσω σε αμφισβήτηση και να το διακινδυνεύσω. Θα κάνω και μία τελευταία παρατήρηση σχετικά με το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Υπάρχει μία γενικότερη εντύπωση στην στην κοινωνία ότι στο δεύτερο κύμα του κορονοϊού δεν τα έχουμε πάει τόσο καλά όσο στο πρώτο. Η πραγματικότητα είναι ότι υπάρχει δεύτερο κύμα παντού στον κόσμο και αν δει κανείς τα στατιστικά στοιχεία, δυστυχώς ο πιο σκληρός δείκτης είναι οι απώλειες σε ανθρώπινες ζωής ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Εκεί τα έχουμε πάει καλύτερα από ότι τα είχαμε πάει στο πρώτο. Είμαστε πιο έτοιμοι σήμερα.

Ο μηχανισμός μας έχει ενισχυθεί με πρόσθετους γιατρούς, πρόσθετους υγειονομικούς και πολύ περισσότερα τεστ. Καταλαβαίνουμε πολύ καλύτερα την ασθένεια παρότι ακόμα δεν έχουμε μία οριστική θεραπεία, δεν έχουμε ένα εμβόλιο το οποίο θα μας λύσει τα χέρια και θα μπορούμε να πούμε ότι αφήσαμε πίσω μας αυτή την αυτή την περίοδο. Θέλω να διασφαλίσω την ελληνική κοινωνία ότι είμαστε πανέτοιμοι ανά πάσα στιγμή να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία».