Για τις επιδόσεις της στο σχολείο, τις σπουδές της, το στόχο μεταρρύθμισης του κράτους αλλά και την ευρωπαϊκή «ταυτότητα» του ΣΥΡΙΖΑ μιλά η υποψήφια Περιφερειάρχης Αττικής του κόμματος Ρένα Δούρου, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Η Ρ. Δούρου, που παραιτήθηκε από τη βουλευτική της έδρα για να διεκδικήσει την περιφέρεια Αττικής, θυμάται την εποχή που δούλευε στο χώρο της διαφήμισης. «Με τρία χιλιάρικο μισθό και γύρω μου όλοι σχεδόν αγόραζαν μανιωδώς από SUV μέχρι ρολόγια Rolex. Εγώ αρνιόμουν να υποκύψω σε αυτόν τον ξέφρενο καταναλωτισμό. Και τους έλεγα: ‘Γιατί, αν φορέσω φίρμες θα δείχνει καλύτερα η μέση μου;’. Αρνούμαι να κυκλοφορώ σαν ζωντανή διαφήμιση μεγάλων οίκων μόδας. Δεν τους περιφρονώ, από εκεί μέσα έχουν βγει σπουδαίοι καλλιτέχνες. Πιστεύω όμως πως οι γυναίκες με αυτές τις φίρμες καλύπτουν την ανασφάλειά τους», λέει.

Στο σχολείο ήταν πρώτη στα μαθήματα, «σε όλα», όπως λέει, «Να σου πω όμως για ποιο λόγο διάβαζα, για να εξασφαλίσω κάποια εύνοια από τους δασκάλους και τους καθηγητές. Τη χρειαζόμουν. Αφού παράλληλα με τις καλές επιδόσεις στα θρανία είχα το ίδιο εξαιρετικές στα πειράγματα και τις αταξίες».

Τελείωσε το Αρσάκειο με άριστα το 1992, ακολούθησε πανεπιστήμιο και σπουδές στο Έσεξ με αντικείμενο πολιτική και ιδεολογία.

«Είμαι 39 ετών», λέει μόνη της, και αποκαλύπτει πως έχει υπογράψει με τον σύντροφό της σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης.

«Εμείς είμαστε οι αυθεντικοί μεταρρυθμιστές και εκσυγχρονιστές, θα φτιάξουμε ένα αστικό κράτος μεταρρυθμιστικό», τονίζει για το πολιτικό της στίγμα και ξεκαθαρίζει: «Εγώ είμαι με την Ευρώπη των κειμένων ενός Σπινέλι. Είμαστε μέρος της Ευρώπης, αμετακίνητοι ευρωπαϊστές και αυθεντικοί μεταρρυθμιστές».

Όσο για τη βουλευτική της αποζημίωση, όπως λέει, κρατά μόνο 1.000 ευρώ.