Έκκληση στους ένστολους να τηρούν τα μέτρα προστασίας κάνει ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι υπάρχει ήδη επικοινωνία με άλλες χώρες προκειμένου να υπάρξει ανταλλαγή τεχνογνωσίας και στο πλαίσιο αυτό υπάρχουν ήδη 15 περιπολικά που φέρουν πλέξιγκλας και ότι Σύντομα θα ενταχθούν στον στόλο και άλλα ανάλογα οχήματα.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Οικονόμου σημείωσε δε, ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου βρίσκονται σε καθημερινή επαφή με τους ειδικούς για την προστασίας των σωμάτων ασφαλείας, μετά τα αυξανόμενα κρούσματα κορονοϊού που καταγράφονται στην Ελληνική Αστυνομία.

Ερωτηθείς για το αίτημα των συνδικαλιστικών οργάνων της ΕΛΑΣ να καλύπτεται το κόστος εξέτασης για κορονοϊό των αστυνομικών, το μέλος της κυβέρνησης τόνισε ότι «τα τεστ γίνονται με βάση τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ», προσθέτοντας ότι «δεν χρειάζεται να πληρώνει κανένας αστυνομικός το τεστ από την τσέπη του, όπου προβλέπεται καλύπτεται».

Χαρακτήρισε μάλιστα ως «κατανοητή» την έκκληση για κάλυψη του τεστ προς τους αστυνομικούς, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «από πλευράς κυβέρνησης υπάρχουν οι πόροι και δεν έχουμε αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα στην προμήθεια μασκών ή άλλων μέσων προστασίας».