«Είναι συνειδητή η επιλογή μου να κατέβω στην Περιφέρεια», δήλωσε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA ο Γιάννης Κουμουτσάκος.

Ο υποψήφιος στην Περιφέρεια Αττικής με τη Νέα Δημοκρατία ανέφερε ότι οι γνώσεις του στην Ευρωβουλή θα τον βοηθήσουν στην απορρόφηση των κονδυλίων.

Ο κ. Κουμουτσάκος υποστήριξε ότι ο λόγος που δεν παραιτείται είναι ότι στις 25 Μαΐου τελειώνει η θητεία του και ότι εδώ και τέσσερις μήνες έχει τοποθετηθεί σε ένα συγκεκριμένο κανονισμό για τους λιμένες.

Σχολιάζει όμως και το γεγονός που κάποιοι του προσάπτουν. Ότι δηλαδή θέλει να εγκαταλείψει «τα σαλόνια για τα αλώνια», λέγοντας: «Αν κάποιος έχει αποφασίσει να προσφέρει, δεν τον ενδιαφέρει αν είναι στα σαλόνια ή στα αλώνια», λέει και προσθέτει: «Αγαπάω την Περιφέρεια Αττικής. Ζω στη Νέα Ερυθραία, έχω μεγαλώσει στο Βύρωνα. Τα παιδιά μου πάνε σε δημόσιο σχολείο».

Κατηγόρησε τον Γ. Σγουρό για υποψηφιότητα κατεστημένου και τόνισε ότι δεν υπήρξε ποτέ στρατηγική θεώρηση, διότι έκανε επιμέρους παρεμβάσεις. «Πλεόνασμα αδράνειας και απραξίας το πλεόνασμα που παρουσιάζει ο Γ. Σγουρός», συμπλήρωσε.

Και υποστήριξε ότι «Η αποχέτευση και τα σκουπίδια είναι τα μεγαλύτερα έργα που πρέπει να γίνουν στην Περιφέρεια». Σχολίασε πάντως και την παραίτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «Η κ. Δούρου θέλει να αξιοποιήσει πολιτικά την εκλογή της».