Τον σκληρό δίσκο που ήταν πάνω στο γραφείο της Ελένης Τουλουπάκη, αλλά και κάποια έγγραφα, φέρεται -σύμφωνα με πληροφορίες- να απέσπασαν οι διαρρήκτες οι οποίοι μπήκαν σπίτι της το βράδυ της Κυριακής (23/08).

«Με ιδιαίτερη προσοχή και σοβαρότητα διεξάγεται έρευνα για την υπόθεση της διάρρηξης στο διαμέρισμα της επικεφαλής εισαγγελέως κατά της διαφθοράς Ελένης Τουλούπακης και μόλις ολοκληρωθεί θα επιληφθεί η δικαιοσύνη και θα ενημερωθεί η Βουλή.

Θερμή επίκληση, μην προκαλείτε φόβο με εύκολα σενάρια και κρίσεις του ποδαριού», σημείωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, απαντώντας στην γραμματέα της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγας Γεροβασίλη, που έθεσε το θέμα, κάνοντας λόγο για την ανάγκη διερεύνησης της υπόθεσης.

Παράλληλα, αναφέρθηκε σε κρίσιμα ερωτήματα που εγείρονται ως προς τα μέτρα φύλαξης της κατοικίας της κ. Τουλουπάκη και ως προς τυχόν ευθύνες που υπάρχουν. «Πώς είναι δυνατόν να μην προστατεύονται οι εισαγγελείς. Η ασφάλεια είναι σημαντικό στοιχείο της δημοκρατίας. Μετά την δήλωση της κ. Τουλουπάκη ότι το επόμενο θα είναι να με σκοτώσουν, αντιλαμβάνεστε τι αίσθημα υπάρχει», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Γεροβασίλη.

«Μην βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα. Μην σπέρνετε φόβο στη δικαιοσύνη, μην διαμορφώνεται κλίμα προσπαθώντας να βγάλετε από τη μύγα ξύγκι, μην εργαλειοποιείτε τους δικαστικούς και τους εισαγγελείς, μην δίνεται συνέχεια σε φόβους», επεσήμανε ο κ. Χρυσοχοΐδης σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Και πρόσθεσε: «Η πολυκατοικία φυλάσσεται σύμφωνα με την επιθυμία της εισαγγελέως και έχει επαρκή φύλαξη πριν από τη δική μου παρουσία στο υπουργείο. Η αλήθεια είναι ότι έγινε διάρρηξη και σε άλλο διαμέρισμα της πολυκατοικίας σε συνεργάτη του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Βασίλη Κεγκέρογλου».

TAGS