Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Νίκος Γόντικας, που στηρίζει το ΚΚΕ, χαρακτηρίζει «μύθο» και «φαρσοκωμωδία» τα περί επιτυχίας του προγράμματος ΕΣΠΑ στην περιφέρεια Πελοποννήσου, που παρουσίασε ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κάνει λόγο «για χορό εκατομμυρίων ευρώ, για κονδύλια, που δεν έχουν τίποτα κοινό με τα συμφέροντα των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων της πόλης και του χωριού».

«Αποκλειστικός τους προορισμός είναι η χρηματοδότηση επιχειρηματικών ομίλων, μικρών και μεγάλων εργολάβων, που ροκανίζουν χρόνια τώρα τα πακέτα».

«Ας μας πει καλύτερα ο κ. Τατούλης πού πάνε τα 6 εκατομμύρια ευρώ που μέσω της Πελοπόννησος Α.Ε. διατίθενται σε ημέτερους για την τουριστική προβολή της Πελοποννήσου; Ο λαός μας έχει πείρα από τα προηγούμενα κοινοτικά πλαίσια και πακέτα. Δισεκατομμύρια ευρώ πήγαν στις μεγάλες επιχειρήσεις και στα τρωκτικά που ροκανίζουν τα πακέτα, όταν οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι αγρότες εξαθλιώνονται», ανέφερε ο υποψήφιος περιφεριάρχης, λέγοντας ότι ούτε ένα ευρώ δεν πήγε για έργα αντισεισμικής θωράκισης στην Πελοπόννησο, που είναι σεισμογενής περιοχή, ή σε έργα αντιπυρικής και αντιπλημμυρικής προστασίας.

«Τα λαϊκά στρώματα δεν έχουν να περιμένουν τίποτα καλό από αυτό το μοντέλο ανάπτυξης. Κρίση, ανεργία, φτώχεια, πόλεμος, αυτή είναι η βαρβαρότητα που ζούμε», τονίζει κ. Γόντικας.