Σε σκληρή γραμμή αλλά και σε κλίμα εθνικής ενότητας απέναντι στην Τουρκία κινήθηκε μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Γράφει η Βίκυ Σαμαρά

Η συνάντηση διήρκεσε μόλις μισή ώρα και στη συνέχεια ο κ. Βελόπουλος ανέλαβε το ρόλο του «σκληρού» στα εθνικά θέματα.

Σε δηλώσεις του καταρχάς επανέλαβε αυτό που είχε πει και στο διάλογο επί του καναπέως ότι «για εμάς είναι άποψη ζωής να πιστεύουμε ότι ομονοούντες οι Έλληνες κερδίζουν και το πιο ισχυρό τείχος».

Και πρόσθεσε πως είπε στον πρωθυπουργό στην κατ ιδίαν συνάντηση ότι ζητά ομοψυχία, αλλά και σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών και του ΚΥΣΕΑ.

Ο κ. Βελόπουλος ανακοίνωσε επίσης ότι ζήτησε από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακκελαροπούλου να μην πραγματοποιηθεί η αυριανή δεξίωση για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

Στη συνέχεια δήλωσε πως «η ΑΟΖ με Κύπρο πρέπει να γίνει χθες» και ότι «εάν τουρκικό πλοίο παραβιάσει την ελληνική υφαλοκρηπίδα είναι casus belli».

Είπε επίσης ότι ζήτησε να παρθούν αντίμετρα κατά της Τουρκίας, η οποία λαμβάνει σημαντικά κονδύλια από την Ευρώπη. Πρότεινε επίσης να μην περνούν από την Εγνατία Οδό φορτηγά με τουρκικά προϊόντα προς ευρωπαϊκές χώρες και κάλεσε τους Έλληνες εφοπλιστές να σταματήσουν να κάνουν πλοία σε Τουρκία για να χτυπηθεί η γειτονική χώρα οικονομικά.

Ο κ. Βελόπουλος υποστήριξε επίσης ότι εάν οι Αμερικανοί συνεχίσουν να παίζουν παιχνίδια υπέρ της Τουρκίας θα πρέπει να κλείσουν οι βάσεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Κάλεσε τέλος τους Έλληνες να έχουν εμπιστοσύνη στον στρατό και κατέληξε: «Ευχόμαστε να μη συμβούν τα δυσάρεστα, αλλά οι Έλληνες ενωμένοι ποτέ δεν είμαστε νικημένοι».