Σε οργανωμένη από τη Βουλή εκδήλωση, που συμβόλιζε την ενότητα, την αντίσταση κατά της δικτατορίας και τη θέληση της Δημοκρατίας μας να προχωρήσει μπροστά προς το μέλλον, παραβρέθηκε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αυτό διευκρίνισε ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, σε παρέμβασή του στην ολομέλεια της Βουλής, σχολιάζοντας αιτιάσεις ότι ο πρωθυπουργός, την ώρα της αυξανόμενης τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο με την έκδοση NAVTEX και υπερπτήσεις, παραβρέθηκε σε συναυλία στον Ωροπό.

«Ακούστηκε ότι τάχα ο πρωθυπουργός ήταν σε συναυλία στον Ωρωπό. Ο πρωθυπουργός ήταν σε εκδήλωση που οργανώθηκε από τη Βουλή στον Ωρωπό, η οποία δεν ήταν συναυλία. Ήταν μια εκδήλωση παραχώρησης από το υπουργείο Δικαιοσύνης, των παλαιών φυλακών Ωρωπού στον δήμο Ωρωπού, με σκοπό την ίδρυση Κέντρου Ιστορίας, Δημοκρατίας και Δομών Πολιτισμού, με αφορμή τη συμπλήρωση σαράντα έξι ετών από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Κάτι που ήταν ανταπόκριση σε ένα αίτημα δεκαετιών από τον δήμο Ωρωπού και συσχετίζεται με το γεγονός ότι μεθαύριο είναι η τεσσαρακοστή έκτη επέτειος αποκαταστάσεως της Δημοκρατίας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τασσούλας.

Στο σχόλιο του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου, ότι η εκδήλωση θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί άλλη μέρα, ο πρόεδρος της Βουλής απάντησε:

«Τυχόν ματαίωση της εκδηλώσεως λόγω της υπερεντάσεως που είχαμε με την Τουρκία, μπορούσε εξίσου να στηλιτευθεί ως δημιουργούσα πανικό αχρείαστο στην κοινή γνώμη».

«Η εκδήλωση πήγε πάρα πολύ καλά και δεν ήταν ούτε συναυλία ούτε κινηματογράφος, δεδομένου ότι είχε και μια προβολή οπτικοακουστικού υλικού. Το λέω για τυχόν επόμενους ομιλητές, που μπορεί να πουν ότι πήγε να δει σινεμά. Ήταν, λοιπόν, μια οργανωμένη εκδήλωση από τη Βουλή», συμπλήρωσε ο κ. Τασσούλας.