«Η συγκρότηση της “Ελιάς” είναι πια μια πραγματικότητα και είμαστε χαρούμενοι γι’ αυτό. Η “Ελιά” πρέπει να είναι το σχήμα της Κεντροαριστεράς του παρόντος και του μέλλοντος», τόνισε ο πρόεδρος της «Συμφωνίας για τη νέα Ελλάδα» Ανδρέας Λοβέρδος.

«Η Κεντροαριστερά είναι μεγάλη, αλλά βρίσκεται σε παρακμή. Διαχειρίστηκε μόνη της την κρίση, αβοήθητη, όλοι οι άλλοι δημαγωγούσαν και γι’ αυτό η παρακμή είναι μια κατάσταση, αλλά όχι η οριστική κατάσταση» είπε και σημείωσε πως ο ίδιος δεν θα είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Σε ερώτηση αν η συμμετοχή του στην «Ελιά» ανοίγει τον δρόμο για την επιστροφή του στο ΠΑΣΟΚ, απάντησε λακωνικά: «Είμαι Νέα Ελλάδα».

Σχετικά με τη στάση του κόμματός του στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, υπενθύμισε τη δήλωσή του ότι αν είναι υποψήφιος οι Μάρκος Μπόλαρης θα τον στηρίξει και πρόσθεσε πως περιμένει πρώτα να γίνει σαφές και καθαρό το παιγνίδι και μετά θα τοποθετηθεί.

Σε ερώτηση σχετικά με την ίδρυση κόμματος από τον Σταύρο Θεοδωράκη, ο κ. Λοβέρδος απάντησε: «Κάθε καινούρια κίνηση είναι ελπιδοφόρα και πρέπει να τη βλέπουμε θετικά. Ας πάρει το δρόμο του και θα δούμε».