«Δυναμώνουμε την Ελλάδα», διαμηνύει μέσω ανάρτησής του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Νίκος Δένδιας με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την ανάληψη των καθηκόντων του ενώ παράλληλα δημοσιεύει και ένα απολογιστικό βίντεο.

Στο εν λόγω βίντεο όπως επισημαίνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων καταγράφεται «ο διπλωματικός μαραθώνιος ο οποίος βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και έχει ως στόχο την ενίσχυση της θέσης της Ελλάδος».

Πρόκειται, όπως αναφέρεται στο βίντεο, για περισσότερες από 250 διεθνείς συναντήσεις, για ανάπτυξη των υφιστάμενων διμερών και πολυμερών σχημάτων συνεργασίας και την οικοδόμηση νέων, για διεθνείς συμφωνίες που υπεγράφησαν και «θωρακίζουν» τη χώρα, για στρατηγικές συνεργασίας σε Μεσόγειο και Μέση Ανατολή, για αναβάθμιση της παρουσίας στα Βαλκάνια, για επανένταξη της Ελλάδος στον στενό πυρήνα της Ευρώπης κ.ά.

«Ως υπουργός Εξωτερικών οφείλω να έχω ένα και μοναδικό κριτήριο: την εξυπηρέτηση των εθνικών συμφερόντων κατά το βέλτιστο τρόπο», υπογραμμίζει ο Ν. Δένδιας, προτάσσοντας το γεγονός ότι η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας και αντιστέκεται σθεναρά στην τουρκική προκλητικότητα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.