Ο απολογισμός Χατζηδάκη έναν χρόνο μετά τις εκλογές: Οι 10+1 δράσεις του ΥΠΕΝ

«Ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
17:48
07/07/2020
Ο απολογισμός Χατζηδάκη έναν χρόνο μετά τις εκλογές: Οι 10+1 δράσεις του ΥΠΕΝ
4
loading

O Κωστής Χατζηδάκης έκανε τον απολογισμό του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έπειτα από τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019.

Μεταξύ άλλων στον απολογισμό του κ. Χατζηδάκη βρίσκεται η σωτηρία της ΔΕΗ, οι δράσεις για το περιβάλλον και τα απορρίμματα, οι αποκρατικοποιήσεις και οι ενεργειακές διασυνδέσεις.

«Στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας συμπληρώνεται ένας χρόνος σκληρής δουλειάς και μεταρρυθμίσεων. Για ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον», επισημαίνει συγκεκριμένα ο υπουργός και παραθέτει τα εξής:

 • Κρατήσαμε όρθια τη ΔΕΗ. Την εκσυγχρονίζουμε και την κάνουμε πιο πράσινη.
 • Αποκρατικοποιούμε τη ΔΕΠΑ Υποδομών και τη ΔΕΠΑ Εμπορίας.
 • Ξεκινήσαμε και προχωρούμε μέχρι το Σεπτέμβριο οριστική λύση για τη ΛΑΡΚΟ.
 • Υπογράφηκε η υποθαλάσσια ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την Αττική για καταπολέμηση της ρύπανσης από τα φουγάρα της ΔΕΗ.
 • Ξεκίνησε η απολιγνιτοποίηση, ο ρυπογόνος λιγνίτης τέλος ως το 2023 (η Πτολεμαΐδα V μέχρι το 2028).
 • Ψηφίστηκε νόμος-τομή για το Περιβάλλον. Για καλύτερη προστασία της φύσης και απλούστευση των αδειοδοτήσεων, ιδιαίτερα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
 • Δημοπρατούμε 17 νέες Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων - Δώσαμε λύσεις σε επείγοντα προβλήματα, όπως σε Κέρκυρα, Αίγιο, Λευκάδα.
 • Αποσύρουμε τα πλαστικά μιας χρήσης.
 • Ξεκινήσαμε τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων. Κάναμε την αρχή σε Μακρόνησο και Μάνδρα.
 • Παρουσιάσαμε, όπως δεσμευτήκαμε, ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπλασης για το Μάτι.
 • Φέραμε νομοσχέδιο για την ηλεκτροκίνηση. Με κίνητρα για ηλεκτρικά ΙΧ, σκούτερ και ποδήλατα»

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Αφού κατασυκοφαντησε ότι είχε μείνει

  Θεωρεί ότι έκανε έργο ξεπουλώντας
  την ΔΕΗ και το νερό, δεν άφησαν σε ένα χρόνο συλλογικές συμβάσεις πουλάνε τα πάντα έχει βάλει στο κράτος όλους τους άχρηστους και τρώνε με χρυσά κουτάλια από το χειμώνα κλάψε λαέ για να μάθεις τι ψήφισες

 2. avatar Η κυβέρνηση έχει γενέθλια

  Ο λαός μνημόσυνο.

 3. avatar Πλιατσικολογος εθνικιστής

  Ειναι ο τύπος που με το ξεπούλημα της ολυμπιακής θα έχτιζε κάθε μήνα απόθεμα νοσοκομείο. Τελικά το μόνο που είδαμε είναι επιδότηση της aegean για να πηγαίνει σε ακριτικά νησιά. Αν είναι να επιδοτούμενε τους ψευτοφιλελεδες εμείς καλύτερα να είναι κρατικές οι επιχειρήσεις να μένουν στο κράτος τα έσοδα

 4. avatar Θυμήσου το

  Μόλις έγινε υπουργός βάλθηκε να ξεπουλήσει τη ΔΕΗ στους ολιγάρχες της ενέργειας και καναλάρχες της διαπλοκής που έκαναν τη ΝΔ κυβέρνηση.
  Με συνεχείς συκοφαντικές δηλώσεις απαξίωσης της μεγαλύτερης ελληνικής επιχείρησης. Ευτυχώς βγήκαν τα οικονομικά αποτελέσματα του Α\' εξαμήνου του 2019 δλδ επί ΣΥΡΙΖΑ. Που έδειξαν καλύτερα από τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Έτσι ο τοποτηρητής των μεγάλων συμφερόντων σταμάτησε για λίγο τις προσπάθειες απαξίωσης της ΔΕΗ. Για ευθετότερο χρόνο.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει