Για το θέμα που έχει ξεσπάσει με την υποψηφιότητα του Αποστόλη Τζιτζικώστα στην περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας και το χρίσμα που έδωσε η Νέα Δημοκρατία στον Γιάννη Ιωαννίδη, μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο υπουργός Υγείας.

«Εμένα ο Αποστόλης είναι φίλος μου. Έχει κάνει δουλειά στην Περιφέρεια για όσο διάστημα ήταν Περιφέρειαρχης. Πρέπει να σέβεσαι όμως την ιεραρχία γιατί διαφορετικά τα κόμματα δεν μπορούν να υπάρξουν», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.
Και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι ο φίλος μου κάνει λάθος. Ακόμη κι αν θεωρεί ότι έχει απόλυτο δίκιο, οφείλει να πειθαρχεί στην απόφαση του αρχηγού του. Πιστεύω ότι πρέπει να το σκεφθεί πιο ψύχραιμα».

Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, σήμερα είναι εποχή συσπείρωσης και συστράτευσης. «Είναι εποχή για να λύνουμε προβλήματα και να κάνουμε τη ζωή του πρωθυπουργού πιο εύκολη και όχι πιο δύσκολη».

Μίλησε ακόμη και για τη κόντρα που έχει ξεσπάσει με τη Eurostat, λέγοντας ότι η Ελλάδα πέτυχε κάτι που κανείς δεν πίστευε ότι θα καταφέρουμε. «Από τη στιγμή που βγαίνει το πλεόνασμα, θα πρέπει η Ευρώπη να μπει στην κουβέντα για το χρέος. Το πρωτογενές πλεόνασμα πιστοποιείται από τη Eurostat. Διαδικαστικά εκείνοι θα πουν αν έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα. Η συζήτηση έχει ανοίξει γιατί όλοι στην Ευρώπη ξέρουν ότι η Ελλάδα έχει πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα», υποστήριξε.

Και σημείωσε ότι ο πραγματικός αντιμνημονιακός είναι μόνο αυτός που υποστηρίζει τις μεταρρυθμίσεις. «Μόνο οι μεταρρυθμίσεις είναι αυτές που θα κάνουν τη χώρα να βγει εκτός μνημονίου», είπε.

Υποστήριξε ακόμη ότι οι τροϊκανοί πλέον δεν μπορούν να μας βάλουν το μαχαίρι στο λαιμό. «Λέγαμε ότι δεν θα πάρουμε νέα μέτρα. Η ελληνική κυβέρνηση έλεγε την αλήθεια. Δεν πήραμε μέτρα γιατί πετύχαμε πρωτογενές πλεόνασμα».

Αναφέρθηκε στις περικοπές στους ενστόλους λέγοντας: «Ήμουν αντίθετος στις μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια. Είχα πει ότι δεν πρέπει να υπάρξουν μειώσεις στους ενστόλους. Οι ένστολοι είναι αδικημένοι στην Ελλάδα. Το κράτος πρέπει να δώσει χρήματα στους ανθρώπους που έχει αδικήσει».

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ακόμη ότι ζούμε με τα δικά μας τα λεφτά. «Σε ό,τι αποφασίσουμε να μοιράσουμε, πρέπει να ξέρουμε από πού θα το πάρουμε», ανέφερε.

Σχολίασε όμως και την είδηση ότι τρεις βουλευτές έχουν βγάλει τα λεφτά τους στο εξωτερικό, λέγοντας ότι εκείνος δεν έχει λεφτά και τόνισε ότι οι βουλευτές που έχουν αποκρύψει τα λεφτά να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν και να δημοσιοποιηθούν τα ονόματά τους. «Σε περίπτωση παρανομίας ο πολιτικός πρέπει να δίνει το καλό παράδειγμα».