«Το θέμα δεν είναι πότε θα έρθει η τρόικα, το θέμα είναι να γίνουν όλα αυτά που έχουμε πει, δηλαδή να οριστικοποιηθεί η στροφή προς την οριστική έξοδο από την κρίση», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σε σύντομη συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους, εξερχόμενος από τη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση σχετικά με το πρωτογενές πλεόνασμα, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι εμείς βγάζουμε τα εθνικά στοιχεία και θα τα επιβεβαιώσει η Eurostat, όπως θα τα επιβεβαιώσει και η τρόικα και οι πάντες.

Ερωτηθείς αν συζητήθηκαν και θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης ο κ. Βενιζέλος απάντησε ότι υπάρχουν αυτές οι αλλαγές που προτείνει το Υπουργείο Εσωτερικών, ενώ για το ενδεχόμενο να υπάρξει σταυροδοσία και στους ευρωβουλευτές ανέφερε ότι αυτό υπάρχει σε πολλές χώρες και πως οτιδήποτε συνιστά συμμετοχή, έκφραση, πλουραλισμό και δυνατότητα του πολίτη να εκφραστεί είναι θετικό.