Στην Κεφαλονιά έφθασε, μαζί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο βουλευτής Ζακύνθου Σταυρός Κοντονής για δουν από κοινού τις ζημιές που προκάλεσε ο εγκέλαδος στο νησί του Ιονίου.

Ο κ. Κοντονής σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ανέφερε ότι η Κεφαλονιά άντεξε, παρά τις πληγές από τον εγκέλαδο, ενώ επισήμανε ότι η διαφθορά και η διαπλοκή που ενδημεί στο δημόσιο βίο άγγιξε τις δημόσιες κατασκευές και στο νησί.

«Αυτό που ήθελα να πω και που διαπιστώσαμε είναι ότι η Κεφαλονιά άντεξε και στους δύο αυτούς μεγάλους σεισμούς, όμως οι πληγές είναι πολλές και είναι και έντονες. Θα πρέπει άμεσα να αποκατασταθούν οι ζημιές. Εκείνο που διαπιστώσαμε, με μεγάλη λύπη για άλλη μια φορά, είναι ότι πολλά δημόσια κτίρια τα οποία έχουν φτιαχτεί τα τελευταία χρόνια έχουν υποστεί ζημιές αντίθετα με ιδιωτικές κατοικίες. Διαπιστώνουμε καθημερινά δυστυχώς, ότι η διαφθορά και η διαπλοκή που ενδημεί στο δημόσιο βίο άγγιξε και αυτό τον τομέα, δηλαδή δημόσιες κατασκευές που έπρεπε να είναι ασφαλείς και αξιόπιστες, αυτές οι κατασκευές έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες ζημιές. Δεν είναι τυχαίο που οι εργατικές κατοικίες του Ληξουρίου έχουν πρόβλημα. Θα πρέπει επιτέλους να αποδοθούν ευθύνες για τις κακοτεχνίες στα δημόσια κτίρια που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο βουλευτής Ζακύνθου, άσκησε κριτική στο κρατικό μηχανισμό λέγοντας συγκεκριμένα ότι δεν έχει ενεργοποιηθεί στο βαθμό που θα έπρεπε ενώ τόνισε ότι η παρουσία των υπουργών της κυβέρνησης θύμιζε παρέλαση.

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις για την Κεφαλονιά