Κληθείς να σχολιάσει το ευρωπαϊκό πακέτο βοήθειας ύψους 32 δισεκατομμυρίων ευρώ για την ανάκαμψη της οικονομίας μετά την πανδημία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ξεκαθάρισε ότι «δεν θα υπάρχει εποπτεία τα χρήματα αυτά και αποκλείεται να το μοιράσουμε έτσι γενικώς».

Σύμφωνα με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό, αυτό που θα γίνει είναι «να σχεδιάσουμε ένα πολύ συνεκτικό σχέδιο για την ανάπτυξη της οικονομίας το οποίο σχέδιο θα λαμβάνει υπόψη και αυτή τη χρηματοδότηση», σημειώνοντας ότι το πακέτο χρημάτων είναι μεγάλο («νέο ΕΣΠΑ» το χαρακτήρισε) και άλλο τόσο μεγάλη είναι και η ευθύνη της κυβέρνησης να σχεδιάσει κάτι σωστό.

Ερωτηθείς μεταξύ άλλων και από το newsbeast.gr και τη Βίκυ Σαμαρά για το εάν τα χρήματα αυτά θα συνδεθούν με κάποιο είδος εποπτείας, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι «δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Εμείς είμαστε μία κυβέρνηση μεταρρυθμιστική που έχει ένα μεταρρυθμιστικό σχέδιο και θα χρησιμοποιήσει από τα χρήματα για να αναπτύξει την ελληνική οικονομία και να μεταμορφώσει όπως έχουμε πει την Ελλάδα. Δεν θέλω να μπερδεύονται οι Έλληνες, με ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα υπήρχαν μνημόνια, με Μητσοτάκη  υπάρχουν πακέτα».