«Δουλειά μου είναι να ενημερώνω την κοινή γνώμη για τις αποφάσεις που λαμβάνουμε», τόνισε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ANT1 ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε ότι αν γινόταν μία ψύχραιμη κουβέντα για το τι γράφεται μέσα στο μνημόνιο, 75% με 80% των πολιτών δεν θα διαφωνούσαν.

Με αφορμή την απόφαση του ΣτΕ για τους ενστόλους, είπε: «Κάθε απόφαση που θα ακυρωθεί, θα πρέπει να αντικατασταθεί με μία άλλη». Και πρόσθεσε: «Στην τσέπη μας έχουμε συγκεκριμένα λεφτά. Μη μας φεύγει η μεγάλη εικόνα».

«Μπορούμε να ζήσουμε με τα λεφτά που έχουμε», επανέλαβε.

Και ξεκαθάρισε ότι οι τροϊκανοί δεν είναι τοκογλύφοι αφού πλέον, όπως συμπλήρωσε, πληρώνουμε με τα χαμηλότερα επιτόκια. «Πληρώνουμε τώρα τα μισά. Εάν δεν πούμε στον κόσμο την αλήθεια, θα οδηγήσουμε τον τόπο μας στην καταστροφή», ανέφερε χαρακτηριστικά σημειώνοντας ότι «Είχαμε 360 δισεκατομμύρια χρέος και τώρα έχουμε 320 δισεκατομμύρια».

«Ο κόσμος έχει τρελαθεί, νομίζει ότι κόβουμε τους μισθούς για να πληρώσουμε τους τόκους», πρόσθεσε.

Ξεκαθάρισε πάντως ότι έχουν γίνει πολλά λάθη και ειδικά στο πρώτο μνημόνιο. Και υποστήριξε ότι η χώρα μας δεν έχει γίνει ούτε Αιθιοπία, ούτε Σουδάν.

Επανέλαβε πάντως ότι: «Αν ήταν στο δικό μου χέρι, δεν θα έπαιρνα πίσω το 25ευρω».

Ξεκαθάρισε πάντως ότι όποιοι γιατροί εκβιάζουν τους ασθενείς για τις συνταγές, θα φύγουν από τον ΕΟΠΥΥ σήμερα. «Θα πρέπει οι γιατροί να μάθουν να συνταγογραφούν για να μην ξεπεράσουν τη φαρμακευτική δαπάνη. Οι γιατροί που το κάνουν, θα φεύγουν και σήμερα».