Η κυβέρνηση «περιγράφει ένα μέλλον με μειώσεις μισθών και εμπέδωση πρακτικών εργοδοτικής αυθαιρεσίας σε συνθήκες γενικευμένης ανασφάλειας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσηςαπαντώντας σε σημερινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα.

Όπως σημείωσε ο Αλ. Χαρίτσης σε γραπτή δήλωσή του, «ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσπαθεί, αλλά η πραγματικότητα εξακολουθεί να τον διαψεύδει».

«Σήμερα, απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι δεν μειώνονται οι μισθοί. Προφανώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ή δεν ξέρει τι ανακοίνωσαν χτες οι υπουργοί της κυβέρνησης ή πιστεύει ότι οι πολίτες δεν γνωρίζουν απλή αριθμητική. Σύμφωνα με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις, λοιπόν, στις επιχειρήσεις πλέον ο εργοδότης θα καταβάλλει το 50% του μισθού και το κράτος θα συμπληρώνει το 60% του υπόλοιπου 50%. Αυτό συνεπάγεται μείωση μισθού 20%», τόνισε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση έχει κάνει την επιλογή της»

«Περιγράφει ένα μέλλον με μειώσεις μισθών και εμπέδωση πρακτικών εργοδοτικής αυθαιρεσίας σε συνθήκες γενικευμένης ανασφάλειας. Ενώ όσο επιμένει στις αναστολές συμβάσεων εργασίας, επιδοτεί την ανεργία. Όσα λεκτικά σχήματα και αν επιστρατεύσει», είπε χαρακτηριστικά.

«Μπορούμε αλλιώς! Με το πρόγραμμα “Μένουμε Όρθιοι” του ΣΥΡΙΖΑ που εγγυάται στήριξη της οικονομίας και της κοινωνίας με γνώμονα την προστασία της εργασίας και της ασφάλειας των πολλών», κατέληξε ο Αλ. Χαρίτσης.