Για την άρση των περιοριστικών μέτρων μίλησε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, σημειώνοντας ότι η διαδικασία θα γίνει σταδιακά, έπειτα από την αξιολόγηση της πορείας της πανδημίας στην Ελλάδα.

«Σε πλήρη κανονικότητα θα επιστρέψουν όλα τα κράτη ανάμεσά τους και η Ελλάδα μόνο όταν υπάρξει το εμβόλιο», συμπλήρωσε ο κ. Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Ακραία Φαινόμενα», ενώ πρόσθεσε ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν με βάση τις εισηγήσεις επιστημόνων υπό τον Σωτήρη Τσιόδρα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, η εικόνα από την εφαρμογή των μέτρων «είναι πολύ καλή», ενώ κάλεσε τους «κάποιους λίγους» που θέλουν να παραβούν αυτές τις ημέρες τους κανόνες να το ξανασκεφτούν.

«Οι Έλληνες λειτουργούν με ενότητα και αυτοπειθαρχία», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος και πρόσθεσε ότι υπάρχει συνείδηση ότι δεν πρέπει να χαθεί αυτή η μεγάλη προσπάθεια που έχει γίνει.

Για φαινόμενα συναθροίσεων σε Εκκλησίες, ο υπουργός Εσωτερικών, σημείωσε ότι η Εκκλησία, έχει συμβάλει με ώριμες αποφάσεις και έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση της κρίσης.

«Πιστεύω ότι όλοι θα κάνουν αυτό που πρέπει και απόψε το βράδυ στις 12, θα είναι η ώρα που θα δείξουμε την πίστη μας με έναν δικό μας εσωτερικό τρόπο καθένας», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος σημειώνοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα είμαστε γεροί έπειτα από την πανδημία του κορονοϊού για να γιορτάσουμε παραδοσιακά το Πάσχα του χρόνου.