«Δεν υπάρχει στον σχεδιασμό της κυβέρνησης κανένα μέτρο μείωσης μισθού στο Δημόσιο ή σύνταξης»

«Δεν θέλουμε τα κανάλια, ούτε τις εφημερίδες, ούτε γενικά τα Μέσα Ενημέρωσης να κλείσουν»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
19:11
01/04/2020
«Δεν υπάρχει στον σχεδιασμό της κυβέρνησης κανένα μέτρο μείωσης μισθού στο Δημόσιο ή σύνταξης»
16
loading

Για το διαφορετικό Πάσχα που θα κάνουμε φέτος μίλησε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη σήμερα, Τετάρτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας και διαβεβαίωσε πως «δεν υπάρχει στον σχεδιασμό της κυβέρνησης κανένα μέτρο μείωσης μισθού στο Δημόσιο ή σύνταξης».

«Το σούβλισμα του αρνιού είναι αφορμή για να υπάρξει μία παρέα, μια συνάθροιση. Ξέρουμε όλοι τι γίνεται στις γειτονιές και τις πυλωτές των πολυκατοικιών. Αυτό που πρέπει να αποτρέψουμε είναι η συνάθροιση», δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας σε συνέντευξή του στον Real Fm, επαναλαμβάνοντας ότι φέτος το Πάσχα δεν θα πάμε στα χωριά μας, δεν θα σουβλίσουμε τα αρνιά στις αυλές μας και δεν θα πάμε στις εκκλησιές μας.

«Έχουμε την πίστη μέσα μας. Θα γιορτάσουμε και του χρόνου και την επόμενη χρονιά αρκεί να έχουμε κοντά μας τους αγαπημένους ανθρώπους μας. Ας σουβλίσουμε, λοιπόν, τον κορονοϊό φέτος μένοντας στο σπίτι και παίρνοντας τα μέτρα προστασίας», είπε ενώ ανέφερε ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να γίνουν Θείες Λειτουργίες από τη Κυριακή των Βαΐων μέχρι την Κυριακή του Πάσχα κεκλεισμένων των θυρών.

«Την επόμενη εβδομάδα, το θέμα θα απασχολήσει την Επιτροπή των ειδικών και θα υπάρξει εισήγηση προς την Κυβέρνηση», συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Πήραμε γρήγορα αυστηρά μέτρα»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε επίσης ότι επειδή πήραμε στην Ελλάδα γρήγορα, αυστηρά μέτρα τα οποία ακολούθησαν οι Έλληνες στη συντριπτική τους πλειοψηφία, πάμε πολύ καλύτερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. «Δεν πρέπει, όμως, να υπάρξει εφησυχασμός. Πρέπει να ακολουθούμε συνεχώς τις οδηγίες των ειδικών και να μένουμε στο σπίτι. Αυτό είναι το καλύτερο όπλο που έχουμε για να αντιμετωπίσουμε τον κορονοϊό. Για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας, μπορούμε να γίνουμε ήρωες μένοντας στο σπίτι μας. Σώζουμε ανθρώπινες ζωές μένοντας σπίτι μας», επισήμανε ενώ είπε ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο αυστηροποίησης των μέτρων όσον αφορά τον αριθμό των μετακινήσεων και το χρονικό περιορισμό τους.

«Αναμένουμε τις εισηγήσεις για τις τεχνικές λεπτομέρειες. Άρα, σχετικές ανακοινώσεις μπορεί να γίνουν μέσα στις επόμενες δύο μέρες. Αυτό δεν θα θίξει τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, αλλά ένα μικρό ποσοστό, το οποίο κάνει κατάχρηση. Θέμα καθολικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας δεν εξετάζεται. Η απάντηση είναι ένα ξεκάθαρο «όχι». Σε ό,τι αφορά περιορισμούς κατά την περίοδο του Πάσχα, το αξιολογούμε», συμπλήρωσε.

Εξήγησε παράλληλα ότι δεν είναι θέμα χρημάτων η προμήθεια υγειονομικού υλικού και ειδών ατομικής προστασίας αλλά θέμα δυναμικότητας καθώς όλη η ανθρωπότητα προσπαθεί να προμηθευτεί τα ίδια υλικά από συγκεκριμένες περιορισμένες πηγές.

«Εμείς, ευτυχώς, κινηθήκαμε νωρίς, είχαμε αυτές τις μεγάλες αποστολές, με αποκορύφωμα τη χθεσινή, 13,5 εκατ. μάσκες και άλλα υλικά. Έρχονται συνεχώς υλικά στη χώρα μας και θα συνεχίσουν να έρχονται και τις επόμενες ημέρες. Αλλά ακόμη και αυτά πρέπει να τα χρησιμοποιούμε με φειδώ. Φυσικά το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ο ΕΟΔΥ, έχουν προτεραιότητα, αλλά υπάρχει και ένας ολόκληρος μηχανισμός που πρέπει να δουλέψει, στο κράτος και την Τοπική Αυτοδιοίκηση», συνέχισε σημειώνοντας ότι επίσης οι εκείνοι που νοσούν ή βρίσκονται κοντά σε ανθρώπους που νοσούν πρέπει να έχουν το υλικό.
Δήλωσε επίσης ότι έχουν υπερδιπλασσιαστεί οι εγκρίσεις για προσλήψεις και ήδη είναι στη θέση τους πάνω από 2.000 γιατροί και νοσηλευτές. Η στελέχωση, ανέφερε, θα συνεχιστεί όσο χρειαστεί ενώ εξήγησε πως οι Μ.Ε.Θ., έχουν αυξηθεί κατά 54%, μέσα σε δύο μήνες, από 565 σε 870 και θα αυξηθούν περαιτέρω σε συνεργασία και με τον ιδιωτικό τομέα.

Ο κ. Πέτσας είπε επίσης ότι τρεις στις τέσσερις επιχειρήσεις, επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι καθώς και οκτώ στους δέκα μισθωτούς έχουν ενταχθεί στο πλαίσιο προστασίας που εξήγγειλε η κυβέρνηση και έχουν τη δυνατότητα περιόδου χάριτος τριών μηνών από τις τράπεζες.

Επίσης, οι επιχειρήσεις έχουν και επιδότηση επιτοκίου και έχουν και άλλα εργαλεία, όπως η εγγύηση του ενός δισεκατομμυρίου που έχει βάλει το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, προκειμένου να μοχλευτούν δάνεια για κεφάλαια κίνησης στις επιχειρήσεις που τα έχουν ανάγκη.

«Ένα άλλο ζήτημα που έχει ανακύψει τις τελευταίες ημέρες, αφορά τις ουρές και τις προμήθειες. Είναι θέματα που εξετάζουμε για να δούμε πώς θα τα λύσουμε τις επόμενες ημέρες», πρόσθεσε ενώ ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει στον σχεδιασμό της κυβέρνησης κανένα μέτρο μείωσης μισθού στο Δημόσιο ή σύνταξης.

«Αυτός είναι ο σχεδιασμός μας και εκτείνεται μέχρι τον Μάιο. Αν δούμε ότι οι συνέπειες του κορονοϊού εκτείνονται σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα πρέπει να επαναξιολογήσουμε τη στάση μας», διευκρίνισε.

«Δεν θέλουμε να κλείσουν τα ΜΜΕ»

Ειδικά για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης είπε ότι είχαν τον ίδιο πλαίσιο προστασίας και στήριξης που έχουν οι επιχειρήσεις οι οποίες έκλεισαν με διοικητική εντολή.

«Δεν θέλουμε τα κανάλια, ούτε τις εφημερίδες, ούτε γενικά τα Μέσα Ενημέρωσης να κλείσουν. Ίσα-ίσα θέλουμε τώρα, που χρειάζεται ενημέρωση, να λειτουργούν συνεχώς», τόνισε και σημείωσε πως η διαφημιστική καμπάνια που θα αναπτύσσεται μέχρι 31 Μαΐου, θα περιλαμβάνει όλα τα Μέσα ενώ γίνεται διανομή εφημερίδων και μέσω των σούπερ μάρκετ.

«Προχωρούμε τώρα στην απόφαση για την ενίσχυση του Τύπου. Είχαμε αφήσει στη μέση τη δεύτερη φάση του σχετικού διαλόγου, αλλά αυτή τη στιγμή, λόγω του κορονοϊού, δεν μπορούμε να τον ολοκληρώσουμε. Άρα θα προχωρήσουμε, ενδεχομένως και αυτή την εβδομάδα, στην έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης για να κερδίσουμε χρόνο. Και είμαστε εδώ για να στηρίξουμε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο μπορούμε. Έχουμε κάνει συζητήσεις και σε επίπεδο ΕΣΗΕΑ και σε επίπεδο ΕΙΗΕΑ, για έναν πιο μόνιμο μηχανισμό στήριξης του Τύπου, γιατί είναι θέμα Δημοκρατίας και πλουραλισμού. Μεταξύ αυτών των μέτρων στήριξης, είναι -όπως έχουμε συζητήσει και άλλες φορές με τα διοικητικά συμβούλια αυτών των Ενώσεων- η στήριξη της φιλαναγνωσίας, αλλά και ένα παρατηρητήριο για την αντιμετώπιση της μάστιγας της εποχής μας, των fake news», υπογράμμισε.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

16
σχόλια
 1. avatar Θα πέσει πείνα

  Οι διαψεύσεις της κυβέρνησης έχουν την ίδια αξία με το κάλπικο νόμισμα. Δηλαδή καμμία.
  Άρα ετοιμάσου για άγριο πετσόκομμα μισθών και συντάξεων.

  1. avatar criskalts

   χαχαχαχαχαχαχαχαχα

 2. avatar chrispan

  Αλλοιμονο να κλεισουν τα μεσα ενημερωσης που σας λειβανιζουν 24 ωρες την ημερα και καταφεραν να παρουσιαζουν ενα μηδενικο σαν σουπερμαν.Αλλωστε πηραν τα δωρακια τους (21+11 εκατομ.) που καταφεραν το τιποτα να το κανουν πρωθυπουργο και σιγουρα θα παρουν και αλλα.

  1. avatar criskalts

   χαχαχαχαχαχαχαχαχα

 3. avatar Μωρέ με την..

  ..γκαντεμιά που μας δέρνει....

 4. avatar ΚΛΕΩΝ

  1η Απριλίου “Εθνική Ημέρα του Αγνώστου Καναλάρχη” το ψέμα του ψέματος!

 5. avatar Μονο την ερτ να κλεισετε…

  ..αρκει!!! Στην κα τρεμη 800 θα φτάσουν;;;

 6. avatar Κόψτε από υπαλλήλους και συνταξιούχους…

  ...για τα ΑΤΜ των δομών!!!. Ξερετε εσεις.

 7. avatar Tes

  Πέτσα σε φοβαμαι! Ειναι θέμα ημερών η περικοπή μισθών και συνταξεων;
  Παλιά σας τέχνη κόσκινο!

 8. avatar giorgos

  ΠΕΤΣΑ ΟΛΟΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΕ ΧΡΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΙ ΘΑ ΔΩΣΕΙΣ ΤΑ !!!!!!!!

  1. avatar ΘΟΥ-ΒΟΥ-ΞΟΥ

   ΜΙΑ ΜΕΡΙΔΑ ΑΜΕΛΕΤΗΤΑ!!!!

  2. avatar Αυτά τα…

   θα τα δώσει μετά το μαιο , που λέει πως θα επαναξεταστει η στάση της κυβέρνησης ( αν το πρόσεξε κανεις ) .

 9. avatar Τειρεσίας

  Ήταν Μαχαιριά στα παπαγαλάκια του ΣΥΡΙΖΑ που τόσες μέρες εως και το ποσοστό μείωσης ήξεραν, 40% ήθελαν σε μισθούς και συντάξεις.

  1. avatar thorn

   Σου διέφυγε ο Κύρτσος!

  2. avatar @@@ΝΔΤειρεσίας

   Μαχαιριά στα παπαγαλάκια του Γκαντέμη είναι οτι Σύριζα απάντησε Υποχρεωτική και όχι προαιρετική η μείωση μισθών κατά 50% των βουλευτικών μισθών....

   Επιπλέον προτείνουμε η συνεισφορά αυτή να επεκταθεί και στους ευρωβουλευτές και σε όσους διορίστηκαν σε κρατικές θέσεις (ΓΓ, ειδικούς ΓΓ, προέδρους οργανισμών, διοικήσεις ΔΕΚΟ κλπ), καθώς στα νομικά πρόσωπα που εντάσσονται στον δημόσιο ή ευρύτερο δημόσιο τομέα.

   Και να συνοδευτεί φυσικά από κατάργηση των κατάπτυστων αποφάσεων Διοικητικών Συμβουλίων που διόρισε η κυβέρνηση της ΝΔ στις ΔΕΚΟ, που εν μέσω της πανδημίας αποφάσισαν να διπλασιάσουν τις απολαβές τους.

   Απάντηση της Ν.Δ.???....Λαϊκισμός του σύριζα και οι μισθοί δεν κόβονται υποχρεωτικά..

   1. avatar Μάθημα ανθρωπιάς

    Αν έλεγε το αντίθετο θα έκαναν παρτι τα τρολακια του ΣΥΡΙΖΑ τώρα. Η Ν.Δ ΣΑΝ ΠΡΑΞΗ
    ΕΥΑΙΣΘΗΣΊΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΝΟΥΝ 1 ΜΗΝΙΑΤΙΚΟ , ΟΙ ΚΚΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ??? ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟΝ ΠΟΛΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΝΕΛΗ ΠΟΥ ΞΕΦΤΙΛΊΖΟΥΝ ΤΟΝ ΦΛΩΡΆΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΥΡΚΟ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει