Χατζηδάκης: Και οι ενεργειακές επιχειρήσεις είναι θύματα της κρίσης

Θα διατηρηθεί η αυστηρότητα για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές και τους «πονηρούληδες»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
12:42
01/04/2020
Χατζηδάκης: Και οι ενεργειακές επιχειρήσεις είναι θύματα της κρίσης
3
loading

«Να μην ξεχνάμε ότι οι ενεργειακές επιχειρήσεις από τις οποίες ζητάμε διευκολύνσεις, είναι και αυτές θύματα της κρίσης», επισήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης. Και πρόσθεσε μέσω παρέμβασής του στο Mega: «Η ΔΕΗ και οι άλλοι πάροχοι έχουν δει τις εισπράξεις τους να περιορίζονται λόγω της κρίσης και αν υιοθετούσαμε τις προτάσεις για αναστολή πληρωμών θα οδηγούνταν σε κατάρρευση».

Παράλληλα, επανέλαβε τη δέσμευση πως οι φτωχοί δεν θα μείνουν χωρίς ρεύμα, αλλά και ότι θα διατηρηθεί η αυστηρότητα για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές και τους «πονηρούληδες».

Αν πάμε, είπε, σε μεγάλο περιορισμό εισπράξεων τότε μαθηματική θα υπάρξει ζήτημα για τη ΔΕΗ και τους άλλους παρόχους, σημείωσε ωστόσο ότι αυτήν τη στιγμή δεν έχουν φτάσει σε σημείο που να τίθεται σε κίνδυνο η βιωσιμότητά τους.

Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός επισήμανε ότι σε αυτήν τη φάση «δεν είναι δυνατόν να αφήσουμε την πατρίδα μας χωρίς ρεύμα και φυσικό αέριο» και υπάρχουν ρυθμίσεις -όπως η θέσπιση μηχανισμού εγγυοδοσίας- για να υπάρχει συνεχής ροή ενέργειας.

Αναφερόμενος στις ρυθμίσεις της πρόσφατης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, διευκρίνισε ότι οι ενεργειακές επιχειρήσεις είναι υποχρεωμένες, εφόσον το ζητούν οι πελάτες, να διεκπεραιώνουν όλες τις συναλλαγές με τους καταναλωτές ηλεκτρονικά. Αν όμως ένας καταναλωτής δεν θέλει ή δεν μπορεί να κάνει ηλεκτρονικές συναλλαγές, δεν υποχρεούται να το κάνει. Όμως, διερωτήθηκε, τώρα που έχουν περιοριστεί οι μετακινήσεις γιατί να μην συνεννοηθούν κάποιοι ηλικιωμένοι με τα παιδιά τους, όπως γίνεται στις προηγμένες χώρες της Ευρώπης.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar spyrospeiratis

    «Βόμβα» από τον Κύρτσο: «Τα χρήματα φτάνουν μέχρι τον Μάιο, έρχεται καταστροφή»....Κούλη θα λέτε και θα φτύνετε!!!

  2. avatar 8903489657895678954675666

    ΜΟΝΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΙΣ ΠΑΙΡΝΝΟΥΝ ΑΒΕΡΤΑ ΚΟΥΒΕΡΤΑ ΧΡΗΜΑ ,ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΠΟΥΝΕ ΚΟΒΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΝΑΜΟΝΗ ?.

  3. avatar Λουκάς Κουφοντινας

    Κάτι σαν τα μούτρα σας, που χρωστάτε 225 εκατομμύρια € συν τόκους και το παίζετε πονηρουληδες!!!!!!!!! Άει σιχτιρ!!!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει