Απορρίπτει κάθε συζήτηση για κυβερνήσεις εθνικής ενότητας ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς με μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης.

«Εμείς δεν θέλουμε να γίνουμε συνένοχοι, θέλουμε να αποτρέψουμε το ναυάγιο», δηλώνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ χαρακτηρίζει «πολιτικούς φεουδάρχες» την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Γιώργο Καρατζαφέρη, απορρίπτοντας κάθε συνεργασία ή συμμαχία με όσους «πρόσφεραν σωσίβιο στο ΠΑΣΟΚ».

Τέλος, «κλείνει» και το θέμα Μητσοτάκη: «Εμείς δεν έχουμε αντίπαλο των Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Εκείνος έχει αναδείξει σε αποκλειστικό του αντίπαλο τη Ν.Δ.».

Ας δούμε τις σημαντικότερες απαντήσεις του στη συνέντευξη που έδωσε στη Real news…

Γιατί δεν ζητάει εκλογές: «Δεν έχει νόημα να ζητάμε κάτι που δεν μπορούμε να επιβάλουμε. Ο κ. Παπανδρέου έχει ισχυρή πλειοψηφία στη Βουλή».

Για την ιδέα μις κυβέρνησης ενότητας: «Πώς μπορούν να συνεργαστούν αυτοί που έφεραν τα αδιέξοδα με αυτούς που προσπαθούν να τα ξεπεράσουν; Πώς μπορούν να συνεργαστούν αυτοί που καλλιεργούν τον φόβο με εκείνους που διακηρύσσον την ελπίδα; Τι “ενότητα” μπορεί να υπάρξει; Εμείς δε θέλουμε να γίνουμε συνένοχοι».

Για μια πιθανή συμμαχία με τον Καρατζαφέρη ή την Μπακογιάννη:
«Πολιτικές συμμαχίες κάνεις με όσους βρίσκονται στην ίδια πλευρά με σένα και επιδιώκουν αντίστοιχους στόχους όπως εσύ. Τι σχέση έχουμε με όσους προσπαθούν με κάθε τρόπο, σε κάθε ευκαιρία, να βάλουν εμπόδια σε αυτή τη σταυροφορία ελπίδας;».

Για τις διαγραφές στο κόμμα:
«Σύμφωνα με την εντολή εκατοντάδων χιλιάδων λαού που με επέλεξε, ενώνω τη βάση. Δεν ενώνω φέουδα. Και δεν θα διστάσω να πάρω οποιοδήποτε μέτρο».